İlköğretim Haftası kapsamında Ertuğrul Gazi İlkokulunda gerçekleştirilen törende konuşan AK Parti Çorum Milletvekilleri Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, okuldaki eğitimin yanı sıra evdeki eğitimin de önemine dikkat çekti.

İçleri teknoloji ile dolu okullarda eğitim vermeye hazır olduklarını söyleyen Kaya, ne kadar büyük bina yapılırsa yapılsın teçhizat ne kadar konulursa konulsun, çocuklara vatan sevgisi, bayrak sevgisi, ahlaklı ve dürüst olmak, her şeyden önemlisi adaletli olmak öğretilemezse başarının elde edilmiş olmayacağını kaydetti. Bunun 15 Temmuz’da görüldüğünü ifade eden milletvekili Kaya, Türkiye’nin en zeki çocuklarının bir talimatla dünyanın en canavar insanı olduğunu dile getirdi. “Eğitimin yanında vatan sevgisini Allah korkusunu, ana babayı saymanın ne kadar önemli olduğunu, öğretmek zorundayız” diyen Kaya, törende yaptığı konuşmada, “Öğretmenlerimizin hepsi başarılı. Önemli olan evdeyken okulda verilen eğitim öğretimi devam ettirmektir.  Başarıyı okul ve aile birlikte yakalayacak. Eğitim öğretim için her türlü teçhizatı temin etmek için emrinizdeyiz. Çorum eğitim öğretimde daha iyi yerlere gelecek” dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu ise konuşmasında devlet ve milletlerin en büyük servetlerinin yer altı ve yer üstü zenginlikleri değil iyi yetişmiş genç nesilleri olduğunu dile getirerek, birçok ülkenin toplam nüfusundan çok ülkeyi geleceğe hazırlayacak gencin bulunduğunu belirtti. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim