Yapılan açıklamada oluşturulan ekibin öncelikle okula devamsızlık yapan öğrencileri tespit ettiği, öğrencilerin aileleri ile iletişime geçtiği ve devamsızlık yapan öğrencinin velisine devamsızlık konusunda bilgilendirmeler yaptığı anlatıldı. Devamsızlık konusunda kritik eşikte olan öğrenci velilerinin rehberlik servisine yönlendirildiğinin ifade edildiği açıklamada, rehberlik servisinde bu ailelerle görüşülerek öncelikle ailelerin öğrencinin okula devamı konusunda ikna edildiği belirtildi.

Okula davet edildiği halde gelmeyen veya gelemeyen öğrenci velilerinin “Devamsızlıkları Önleme Ekibi” tarafından randevular alınarak evlerinde ziyaret edildiğinin belirtildiği açıklamada bu yolla toplamda 20 öğrenci velisinin evinde ziyaret edildiği, bu ziyaretlerde velilerin devamsızlık konusunda bilgilendirildiği gibi aynı zamanda ailelerin sosyo-ekonomik durumlarının gözlenip bu gözlemler neticesinde bazı öğrencilerin kırtasiye eksikliği, okul kıyafeti eksikliği, ulaşım giderlerini karşılayamama ve öğle yemeği yiyememe vb. hususlardan dolayı okula devamsızlık taptıklarının tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca tespitler neticesinde; ekonomik sebeplerden dolayı okula devamsızlık yapan öğrencilerin; ihtiyaç duyduğu kırtasiye, okul kıyafeti, ulaşım giderleri ihtiyaçları okul aile birliği ve diğer imkânlarla karşılandığı, öğle yemeklerinin ise okul yemekhanesinde çıkan yemekten ücretsiz karşılandığı, Bu yolla toplamda 135 öğrencinin okula olan devamsızlıklarının büyük bir oranda önlendiği anlatıldı.

Hasanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden yapılan açıklamada devamsızlığı bulunmayan veya en fazla 2 gün devamsızlık yapan toplamda 75 öğrencinin de çeşitli şekillerde ödüllendirildiği, bu ödüllerin öğrencileri sinemaya götürme, okul yemekhanesinde çıkan öğle yemeğinden ücretsiz faydalandırma gibi çeşitli şekillerde olduğu anlatıldı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim