“Teneffüs hakkı istiyoruz” sloganıyla başlatılan imza kampanyası ile ilgili Eğitim-Sen’de bir basın toplantısı düzenlendi.
Eğitim sisteminin ilk basamağı sayılan okul öncesi eğitimin yeterli düzeyde olmadığını kaydeden Eğitim-Sen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öztürk, okul öncesi öğretmenlerinin sorunlarının dağ gibi biriktiğini ve bu sorunların çözüm beklediğini söyledi.
Eğitimin en temel basamağı olan okul öncesi eğitimin sorunlarını tartışmak, eksiklikleri tespit etmek ve çözüm yolu aramak kendilerinin ortak görevi olduğunu belirten Öztürk, kampanya hakkında şu bilgilerdi verdi:
“Okul öncesi öğretmenleri, fiziksel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Çeşitli ihtiyaçların karşılanması için yasal bir teneffüs hakları yok. Özellikle taşrada bulunan anasınıfında görevli, yardımcı personel olmadığından öğretmenlerimizin iş yükleri çok ağır. Sorumlulukları fazla. Sorunların çözülebilmesi için en başta anlayışı değiştirip var olan Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin, MEB İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin çağın ihtiyaçları doğrultusunda değiştirilmesi gerekmektedir.

“İMZA KAMPANYASI BAŞLATIYORUZ”
Eğitim Sen olarak ülke çapında okul öncesi öğretmenlerinin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerilerimiz ile ilgili imza kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Haftada en az 30 saat derse giren, teneffüs hakkı olmayan, nöbet ücreti verilmeyen, fiziki altyapısı yetersiz sınıflarda, yardımcı personel olmadan, zor koşullarda eğitim öğretim faaliyetini yapmaya çalışan okul öncesi öğretmenlerinin; teneffüs hakkının tanınmasını, nöbet ücreti verilmesini talep ediyoruz.
15 Nisan’da okul öncesi eğitimin ve öğretmenlerimizin yaşadığı sorunları basın açıklaması ile kamuoyu ile paylaşılacaktır.
İşyerlerinde topladığımız imzaları 22 Nisan tarihinde Eğitim Sen Genel Merkezine gönderilecektir. Genel Merkezimiz kampanya süreci ve taleplerimizi Milli Eğitim Bakanlığı’na iletecektir.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim