Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul müdürlerine gönderilen 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü kapsamında Çölyak’la ilgili farkındalık bilgilendirme çalışması yapılmasının istenmesine yönelik yazıya istinaden düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, şube müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Toplantıda Çölyak Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Azak tarafından Çölyak’la ilgili görülen rahatsızlıklar, görülme sıklığı ve Çorum Çölyak Derneği Web Sitesi hakkında bilgiler verildi. Dernek Başkanı Hacer Kesici’nin Çorum Çölyak Derneği’nin faaliyetleri, Çölyaklı çocukların okullarında yaşadıkları zorluklar ve çözüm önerileri hakkında yaptığı sunumun ardından son olarak Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Fulya Özbolat, Çölyaklıların çalışma ortamı ve hayatta yaşadıkları zorluklar hakkında bilgiler verdi. Toplantıda ayrıca; idareciler, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve kantincilere yönelik neler yapılması gerektiği konusunda okul müdürleri ile fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda katılımcılar 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü kapsamında düzenlenecek etkinliklere davet edildi.

Toplantı bitiminde Sağlık Bakanlığı’nın halk ve öğrencilere yönelik hazırladığı ”Topluma Yönelik Bilgi Broşürü”, ”Öğrencilere Yönelik Bilgi Broşürü” ve ” Çölyak Hastalığı Öğretmenlere Yönelik Bilgilendirme Rehberi” katılımcılara dağıtıldı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim