Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, yetkili sendika ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’na bağlı tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli 275 bin çalışan adına imzalanan ve 5 yıllığına her yıl 475 TL ödenmesini içeren anlaşmanın sağlık çalışanlarının tepkisine neden olduğunu söyledi.
Anlaşmanın büyük bir başarıymış gibi lanse edildiğini fakat sağlık çalışanları açısından tam bir fiyasko olduğunu belirten Erözgün, 275 bin sağlık çalışanının 5 yılının heba edildiğini iddia etti.
Konuya ilişkin yazılı açıklamada bulunan Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, memurun 123 liraya mahkum edildiğini ve geçmiş yıllara göre de fakirleştiğini söyledi. Erözgün mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Hükümet ile yetkili konfederasyon arasında varılan mutabakat gereği 2014 yılında memurlara 123 lira, memur emeklilerine de 146 lira seyyanen zam verildi. 2014 yılında seyyanen zam yerine, yüzde 3 artı 3 oranında zam olmuş olsa dahi, Kasım enflasyonu yüzde 9.2 gerçekleştiği için, memur ve emeklilere 3,2 puan ilave enflasyon farkı ödenecekti.
Maaş artışları enflasyonun, zorunlu harcama giderlerinin ve ekonomik büyümenin altında kalıyorsa, oranların büyüklüğü ne olursa olsun durum ancak göz boyamaktır. Son bir yılda memur maaşları Dolar ve Euro karşısında da yüzde 15 dolayında değer kaybetti. Bir yıl içinde bir ailenin temel harcamaları 310 lira artarken, 123 lira zamma mahkum edilen memur geçmiş yıllara göre fakirleşti.”
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim