İlk ve orta öğretim kurumlarına yönelik düzenlenen yarışma kapsamında Samsun, Çorum, Amasya ve Tokat illerindeki kayıtlı istihdamın artırılmasına dikkat çekilecek.

OKA, bölgedeki kayıtlı istihdamın arttırılmasına yönelik proje kapsamında bir dizi etkinlik ve çalışmalar başlattı. OKA tarafından yürütülen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı destekli “OKA Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Ediyor-2” projesi bu yılın Temmuz ayına kadar sürecek. Proje kapsamında TR83 olarak adlandırılan Samsun, Çorum, Tokat ve Amasya illerindeki kayıtdışı istihdam konusunda düzenlenecek etkinlikler yardımıyla bölgedeki kayıtlı istihdamın arttırılmasına katkı sağlanması hedeflendi. Bu amaç doğrultusunda da kayıtdışı istihdam bilincinin ve farkındalığının artırılması, konunun ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde de ilgi uyandırabilmesi amacıyla “Kayıtdışı İstihdam” konulu resim ve film yarışması düzenlendi.

Resim yarışmasına başvurular 7 Nisan tarihinde sonlandırılacak. Film yarışmasına yapılacak başvurularda 12 Mayıs tarihinde bitecek. Kazananlara ise ilgili dallara göre tablet bilgisayar, şövale seti ve para ödülü verilecek. Her iki yarışmayla ilgili başvuru ve ayrıntılı bilgilere ise “www.oka.org.tr/okakit2” internet sitesi üzerinden ulaşılabilir.

(İHA)

Editör: TE Bilisim