Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda, AB destekli uygulanacak proje ile ilgili düzenlenen tanıtım toplantısı, Çorum’ da yapıldı. Çorum TSO Başkanı ve OKA Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Başaranhıncal’ ın başkanlığında yapılan toplantıya OKA Genel Sekreteri Mevlut Özen, Çorum İl Milli Eğitim Müdür V. Yahya Çoban, Çorum İş-Kur İl Müdürü Ali Şahan, Çorum OSB Müdürü Yaşar Şahin, HÜ MYO Teknik Bilimler Md. Yrd. Nevzat Koçak, Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Murat Terlemez, TOBB-OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Yiğitoğlu, Hasanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Galip Şahin, Cazgır Kazan Firmasından Orhan Cazgır ve proje ekibi katıldı.
Çorum TSO Başkanı ve OKA Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Başaranhıncal toplantıda yaptığı konuşmada, Devlet bütçesi dışında AB fonlarının kullanılmasından ve böylesi bir projeyi hayata geçirmelerinden dolayı Kalkınma Ajansını kutladığını ifade etti.
OKA Genel Sekreteri Mevlut Özen ise Ajans çalışmaları hakkında kısa açıklamalarda bulunarak; teklif çağrısı dahilinde Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın proje başvuru sahibi olarak yer aldığı “TR83 Bölgesinde Endüstriyel Tasarım Alanında Genç İstihdamının Artırılması” başlıklı projenin kabul edilerek uygulanmaya başlandığını söyledi. “TR83 Bölgesinde Endüstriyel Tasarım Alanında Genç İstihdamının Artırılması” projesi kapsamında proje sahibi olarak yer alan OKA’nın, Çorum OSB, Samsun OSB ve Merzifon OSB olmak üzere 3 proje ortağı ile birlikte projeyi yürüteceğini anlatan Özen, 01.03.2016 – 28.02.2017 tarihleri arasında 12 ay boyunca yürütülecek olan projenin toplam bütçesinin 386.263,15 Euro olduğunu söyledi. Özen, 2017 yılı Şubat ayına kadar devam edecek projenin faaliyetleri ile TR83 Bölgesi’nde (Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illeri) endüstriyel tasarım alanında kalifiye ara eleman yetiştirmek yoluyla genç istihdamının artırılmasını sağlayarak genç işsizlik oranının azaltılması hedeflendiğini vurguladı.
Proje kapsamında TR83 Bölgesi’nde endüstriyel tasarım alanında 15-29 yaş arası en az Meslek Lisesi mezunu 60 gence illerde öne çıkan sektörlere yönelik endüstriyel tasarım alanında mesleki eğitim vererek gençlerin istihdam edilebilirliğinin arttırılması; dört ilde, OSB’ler bünyesinde kurulacak olan endüstriyel tasarım ofisleri ile endüstriyel tasarım konusunda eğitim almış ve bu alanda çalışmak isteyen kişiler ile endüstriyel tasarım alanında personel ihtiyacı duyan sektör aktörlerinin bir araya gelerek sürdürülebilir işbirliklerinin kurulması ve tasarım yarışmaları, fuar katılımları ve bilgilendirme faaliyetleri yoluyla bölge ölçeğinde endüstriyel tasarım altyapısının güçlendirilerek farkındalık artışının sağlanmasının hedeflendiğini anlatan Mevlut Özen, Proje hedef gruplarının; Endüstriyel Tasarım kursuna katılacak olan her bir ilden seçilmiş 15’er kişiden toplam 60 genç, projemizin iştirakçisi olan her ilin öne çıkan sektörlerinin temsilcisi olarak seçilmiş firmalar ve ulusal tasarım yarışmasına ev sahipliği yapacak olan Amasya Belediyesi, düzenlenecek konferanslara katılacak olan 20 meslek kuruluşu ve odalar ile bunların üyeleri, 100 STK temsilcisi ve işletmeleri temsil eden 200 yetkili kişi, tasarım yarışmasına Türkiye genelinden katılmasını beklenen toplam 100 tasarımcı ve Kalkınma Ajansımız ile proje ortağı olan 3 OSB’den oluştuğunu anlattı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim