Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Vali Mustafa Çiftçi, Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Samsun Valisi Osman Kaymak, belediye Başkanı Zeki Gül, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Çorum İl Genel Meclisi başkanı Halil İbrahim Kaya, Amasya İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çıttır, Tokat İl Meclis Başkanı Salih Yıldırım TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, ve yetkililer katıldı.

Toplantıda konuşan OKA Yönetim Kurulu Başkanı Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, 2018 yılı ile ilgili değerlendirmede bulundu. 2017 yılında hazırlıkları tamamlanarak 2018 yılı bütçesinden 28 milyon lira tutarında hibe ayrıldığını ve kar gütmeyen kurum ve kuruluşlar için turizmin gelişmesine yönelik küçük ölçekli altyapı yatırımlarına mali destek programı ve OSB’lerde ortak üretim altyapısının iyileştirilmesi mali destek programının ilan edildiğini kaydetti.

Program kapsamında bölgeden bu programlara 80 projenin başvuru yaparken bu projelerden Amasya’dan 10, Çorum’dan 8, Samsun’dan 14, Tokat’tan 12 projenin başarılı bulunarak destek almaya hak kazandığını dile getiren Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, projelerin tamamlanmasıyla bölgeye 28 milyon liralık ajans desteğiyle kurumların öz kaynakları dahil 64 milyon liralık yatırım başlatıldığını ifade etti.

2018 yılı teknik destek yılı programı kapsamında 17 proje ile sözleşme imzalandığını, eğitimlerin bir kısmının tamamlandığını bir kısmının ise takvim süresince gerçekleştiğini söyleyen Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, başvuruların 2019 Ocak ayı içinde açıklanacak olması nedeniyle desteklenen proje sayısının da artacağını bildirdi.

Ajansın yönetim kurulu başkanlığının alfabetik sıraya göre birer yıl olarak bölgedeki valiler tarafından yerine getirildiğini hatırlatan Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, görevini Amasya Valisi Dr. Osman Varol’a devredeceğini kaydetti. Vali Balcı bu süre içinde Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin de başkanvekili olarak görev üstleneceğini dile getirdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim