Hitit Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda dün gerçekleştirlen toplantıya Çorum Vali Yardımcısı Savaş Tuncer, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü ve Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin’in yanı sıra Kalkınma Kurulu’na üye Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinden belirlenmiş olan kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açış konuşmasını Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin yaptı.
Daha sonra kürsüye gelen Çorum Vali Yardımcısı Savaş Tuncer, OKA’nın 2009 yılından beri faaliyetlerini sürdürdüğünü anımsatarak, “OKA, Bölge’deki kamu kurumları, özel kesim ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinden oluşan Kalkınma Kurulu ve Yönetim Kurulu ile birlikte katılımcılık, toplumsal sorumluluk, tarafsızlık, saydamlık ve erişebilirlik gibi temel değerlerin ışığında Bölge kalkınmasına yön verdiğini söyledi.
Çorum Vali Yardımcısı Savaş Tuncer, 2009 yılından bu yana toplam imzalanan proje sayısının 530 olduğunu belirterek, “Bu 530 proje için 102,9 milyon TL.’lik Ajans destek tutarı karşılığında Bölge’de 206,6 milyon TL.’lik yatırım gerçekleştirilmiştir.” dedi.
Proje teklif çağrıları aracılığıyla bu yıla kadar 348 projeye 80,8 milyon TL. destek tutarı verildiğini kaydeden Savaş Tuncer, bununla ilgili toplam yatırım tutarının ise 168,3 milyon TL. olduğunu bildirdi.
Vali Yardımcısı Tuncer yaptığı konuşmada ayrıca şu bilgileri verdi:
“Ajansın ihtiyaçlarına önemli girdiler sağlayacak olan araştırmalara destek vermek amaçlı Doğrudan Faaliyet Desteği programına bölgemizden 55 adet projeye 2,9 nilyon TL. destek verilmiş olupeş finansmanla beraber 3,5 milyon liralık projeler uygulanmıştır. Son dönemde uygulanmakta olan bu projelerden bazıları, Çorum’dan “Tarihî Redif Kışlası Restorasyonu ve İskilip Ceviz Envanteri”, Tokat’tan “Tarihî Kent Meydanı Kentsel Tasarım Projesi”, Samsun’dan “Orta Karadeniz Bölgesi’nde Bulunan Termal Suların Fizikokimyasal, Mikrobiyolojik ve Tıbbî Olarak Değerlendirilmesi” ve Amasya’dan ise “Tarihin Sayfalarından Dünyaya Açılan Turizm Kapısı” projeleridir.”
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim