Toplantıya Vali Ahmet Kara, Birlik Başkanı Amasya Valisi İ. Halil Çomaktekin, Tokat Valisi Cevdet Can, Samsun Valisi İbrahim Şahin, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ve birlik üyeleri katıldı.
Programda konuşan Birlik Başkanı Amasya Valisi İ. Halil Çomaktekin, birliğin yeni oluşumlara imza atmak için öncelikli olarak dünyadaki diğer havza yönetim yapılarının günümüzde geldiği noktanın incelendiğini, birlikle Avrupa’daki nehir havzaları ile ilgili çalışan birimlerle uluslararası işbirliği yönünde ön hazırlık çalışmaları kapsamında Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Uluslararası Tuna Nehri ile ilgili bilgi alınması amacıyla 20-27 Temmuz 2015 tarihleri arasında Macaristan, Slovakya, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti’ne teknik ziyaret gerçekleştirildiğini ifade etti. Ziyaret kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Budapeşte Bratislava, Viyana ve Prag büyükelçiliklerinin ziyaret edildiğini anlatan Çomaktekin, büyükelçiliklerin ziyaretinde ilgili bölgeler ve su havzaları ile ilgili bilgiler alındığını bölgenin tanıtım materyallerinin de büyükelçiliklerin ilgili birimlerine ulaştırıldığını anlattı.
Çomaktekin, “bölgenin sosyo-ekonomik ve kültürel gelişmesine katkıda bulunmak, değişen ulusal ve uluslararası rekabet koşullarına bölgenin daha iyi uyum sağlama yeteneğinin geliştirilmesine katkı sağlamak için kalkınma ajansımız ve ilgili kurumlarımız tarafından çeşitli faaliyetler ve projeler yürütülmektedir” dedi.
Toplantıda 2016 yılında uygulanacak mali destek programlarının konuları ve kapsamları hakkında yürütülmekte olan hazırlık çalışmaları ile halen devam eden mali destek programlarında sağlanan ilerlemeler detaylı olarak ele alındı.



(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim