OKA, 2018 yılı "Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Küçük ölçekli Altyapı Yatırımlarına Mali Destek Programı" ve Organize Sanayi Bölgelerine(OSB) Ortak Üretim Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı"nı ilan etti. 
Bu programla sağlanacak toplam 28 milyon TL'lik kaynakla; Amasya, Tokat, Çorum ve Samsun'da faaliyet gösteren OSB'lerin temel ve teknik altyapı ihtiyaçlarının karşılanması ve turizme yönelik fiziksel altyapının iyileştirilmesi hedefleniyor. 

"Eş finansmanla 200 milyon TL'nin üstünde yatırım"
OKA'nın kurulduğu günden beri 579 projeye 105 milyon TL'lik destek sağlandığını belirten OKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Samsun Valisi Osman Kaymak, "Faydalanıcıların da sağladığı eş finansman da dikkate alındığında 2009 yılından bu yana uygulanan projelerle 200 milyon TL'nin üzerinde yatırım gerçekleştirilmiştir. Ajans sağladığı mali desteklerle bölgede ekonomik sosyal ve mekansal kalkınmayı desteklerken bölgemizde kurumsal kapasitenin gelişmesine ve kurumlar arası işbirliğinin güçlendirilmesine de katkı vermektedir" dedi.

Toplantıda bir sunum yapan OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, teklif çağrısı döneminde proje başvurusu yapmak isteyen, proje hazırlama aşamasında olan kurum ve kuruluşlara ilan edilen programların amaçları ve öncelikleri, destek tutarları, uygunluk kriterleri, başvuru şekli, yapılacak işlemler ve OKA'nın desteklediği projeler hakkında detaylı bilgi verildi. 
OKA İl bilgilendirme toplantıları 3 Ocak 2018 tarihine kadar Amasya, Tokat, Çorum'da devam edecek programlara sunulacak projelerin hazırlık sürecinde potansiyel başvuru sahipleri bilgilendirilecek.
Projenin tanıtım toplantısına ayrıca; Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Salıpazarı Kaymakamı Hilal Küsmez, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, kurum müdürleri ve sanayiciler katıldı.

Editör: TE Bilisim