Çorum’da Hürriyet Meydanı’nda düzenlenen oturma eyleminde konuşan Yılmaz, “OHAL’in Türkiye’de getirmiş olduğu tek şey baskı ve zulümdür. OHAL’in bir an önce kaldırılması ve Türkiye’de demokrasinin önünün açılması, hukukun işletilmesi için en önemli eşik OHAL’in kaldırılmasıdır” dedi.

Bir zamanlar OHAL’e karşı olanların bugün OHAL’i destekliyor olmasının hazin ve üzüntü verici olduğunu kaydeden Yılmaz, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“OHAL’in Türkiye’ye getirebileceği hiçbir şey yoktur. OHAL ekonomiyi zayıflatmaktadır, Türkiye’de barış ortamını olumsuz manada etkilemektedir. Toplumsal uyuma zarar vermekte ve darbe vurmamaktadır.

OHAL’in bu zamana kadar yatırımcı üzerinde hiçbir olumlu etkisi olmadığı gibi yabancı yatırımcıları caydırdığını biliyoruz. Çünkü hukuk, özgürlük yoktur, düzen yoktur. Bu nedenle OHAL’in biran önce kaldırılması gerekir.

Bu zamana kadar özellikle Sayın Erdoğan’ın arayıp da bulamadığı en önemli şeyin meğer otokrasi için OHAL rejimi olduğunu öğrenmiş olduk. OHAL’i savunanlar, destekleyenler demokrasiye karşı olanlardır. Bugün Çorum’dan sesleniyoruz, OHAL konusunda duyarlılık yaratmak istiyoruz. Toplumun bütün kesimlerinin demokrasi ve özgürlük özleminin gerçekleşmesi için OHAL’in kaldırılması gerekiyor. OHAL olunca zulüm var, demokrasi olunca özgürlük var.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim