OHAL’in Türkiye’yi esir aldığını belirten Yılmaz, “Bu hükümetin kafasındaki cumhurbaşkanlığı modeli bizzat OHAL’deki modeldir. Onun için nasıl ki Avrupa Birliği sürecini o dönemde biraz yan duranları vatan haini ilan ettiyse daha sonra kendileri kaçtıysa eskiden OHAL’i eleştirirlerdi, OHAL’i ilan edenleri vatan haini ilan ederlerdi ama şimdi kendileri OHAL’i savunur hale geldiler” dedi.

Demokrasiyi ayaklarının altında kılıçla ezenlerin bugün Türkiye’de istikrarsızlığın sebebi haline geldiğini ifade eden Yılmaz, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Bizim bu gün burada yapacağımız eylem, insanlığa bir sesleniştir. Özgürlüğe olan özlemin bir ifadesidir. Bu hükümetin bütün çarpıklıklarına, dayatmalarına, aşağılamalarına bir başkaldırıdır. Bu OHAL rejiminde hiçbir şeyin iyi gitmediğini ve gidemeyeceğini topluma göstermektir. Hükümet bir tablo çiziyor ve utanmazlar, utanmaz insanlar OHAL’i savunuyorlar. Hala FETÖ bitmemiş. Nasıl biter? Siz kendi içinizdeki pislikleri temizleyemediniz, nasıl biter? Sizin milletvekillerinize, bakanlarınıza, bürokratlarınıza, FETÖ ile kol kola gezen insanlara dokunmadınız nasıl biter? Sizsiniz onları bitirmeyen. Onun bitmesini istemeyen sizlersiniz. Siz bu FETÖ olayını da artık mücadele etmek için kullanmıyorsunuz. Türkiye’de demokrasiyi baskı altında tutmak için kullanıyorsunuz. Çünkü sizin istediğiniz bir gerekçeydi o gerekçeyi kendiniz yarattınız ama bedelini millete ödetiyorsunuz. OHAL’in bu şekilde devam etmesini hiç kimse arzu etmiyor. Türk toplumunda OHAL var diye mutlu olan bir Allah’ın kulunu gösteremezsiniz. OHAL bir zulümdür. OHAL toplumu aşağılamadır. OHAL yargının işlememesidir. OHAL demokrasinin askıya alınmasıdır. OHAL Türkiye’ye turist gelmemesidir. OHAL güvenliğin zafiyete uğradığının tescilidir. OHAL, hükümetin, toplumu demokrasiyle değil otokrasiyle yönetmek istediğinin açıkça göstergesidir. OHAL bizim bütün değerlerimizi bu zamana kadar bu cumhuriyette elde ettiğimiz bütün kazancımızı sıfırlama harekâtıdır. Bu OHAL’i de o FETÖ’cüleri de onları devlete sokan AKP’yi de bu gün protesto ediyoruz" dedi. (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim