KESK MYK Üyesi Yusuf Şenol’un başkanlığında Eğitim-Sen, SES, BES ve Tüm Bel-Sen MYK üyelerinden oluşan heyet, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin OHAL’in kaldırılması amacıyla başlattığı kampanya doğrultusunda Çorum’a gelerek CHP İl Örgütü’nü ziyaret etti.

Çorum’da işyerlerini ziyaret eden KESK heyeti, daha sonra CHP İl Örgütü’ne geçerek İl Başkanı Hasan Suvacı ve Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere ile görüştü.

15 Temmuz’da iktidarı paylaşamayanların kendi aralarındaki çatışmadan kaynaklı bir darbe girişimi yaşandığını belirten KESK MYK Üyesi Yusuf Şenol, “Bu darbe girişiminin hemen ardından 20 Temmuz’da OHAL ilan edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan uygulanan OHAL ile halka zarar verilmeyeceğini söylemişti. Gelinen süreçte OHAL darbeyi yapanlardan ziyade toplumun muhalif kesimlerini vuran bir hale dönüştü. Ciddi mağduriyetler yaşandı. Meclis hiçe sayılarak ülke KHK’larla yönetilmeye başlandı. Emekçilerin iş güvencesi elinden alındı. 120 bin kamu emekçisi sorgusuz-sualsiz ihraç edildi. Meslek odaları baskı altına alındı. Seçilmiş belediye başkanları görevlerinden alındı. Ülkenin yüzde 43’ü yerellerde temsil edilemez hale geldi” diyerek, halkın iradesinin yok sayıldığını söyledi.

Artık Cumhurbaşkanı’nın iki dudağının arasına bakılır hale gelindiğini kaydeden Şenol, “Bir anda eğitim sistemi tamamen değişti. Sağlık sisteminde ciddi aksaklıklar var. Oluşturulan şehir hastanelerine, almadığımız sağlık hizmetinin parasını vermek zorunda kalıyoruz. İkili hale getirilen bütçede Varlık Fonu kontrol edilemez durumda. Ülke ciddi şekilde borçlandırıldı ve bunun yükü de emekçilere yıkıldı.

Toplumsal muhalefetin en büyük 4 örgütü DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, OHAL’in kaldırılması talebiyle bir kampanya başlattı. Tıpkı adalet yürüyüşünde olduğu gibi bütün toplumsal kesimleri bu sürece dâhil etmeye çağırıyoruz” dedi.

“HAYIR KAMPANYASINI YÜRÜTENLERİN DURUŞMASI 23 ŞUBAT’TA”

KESK MYK Üyesi Şenol, Çorum’da “hayır” kampanyasını yürüten 23 kişinin 6 Şubat’ta duruşmalarının bulunduğunu da belirterek, KESK olarak bu davayı sonuna kadar takip edeceklerini söyledi. Şenol, 16 Nisan’da “hayır” diyen tüm Çorumluları da bu davaya destek vermeye çağırdı.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim