15 Temmuz darbe girişimi sonrasında “darbecilerle mücadele” adına ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) ve uygulamaya konulan Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK) bir dikta rejimi kurmanın temel dayanakları haline getirildiğini kaydeden Gökmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “Allah’ın bir lütfu” olarak nitelenen 15 Temmuz darbe girişiminin devletin bütün kurumlarının parti-devlet anlayışıyla yeniden düzenlenmesinin dayanağı yapıldığını belirtti.

EMEP İl Başkanı Gökmen, FETÖ’cülerin temizlenmesi iddiasıyla başlatılan tasfiye sürecinin hayatları boyunca darbecilere ve tarikat ve cemaatlerin devlet içinde örgütlenmesine karşı mücadele eden kamu emekçilerinin hedef yapıldığı bir saldırıya dönüştüğünü dile getirerek, “Erdoğan iktidarının sosyal-siyasal alandaki bu saldırılarına ekonomik alanda da çok yönlü saldırılar eşlik etmektedir. Kamuda on binlerce kişinin tasfiyesi, sözleşmeli çalıştırmaya dayalı, iş güvencesini ortadan kaldıran çalışma rejimini güçlendirecek yeni düzenlemelerle at başı gitmektedir.

Grevler OHAL gerekçesiyle yasaklanırken, taşeron sistemi ise bir KHK ile oldubittiye getirildi” dedi.

Ülkenin geleceğinin adım adım inşa edilen tek adam rejimi ve bu rejimin yayılmacı emellerinin bir sonucu olan savaş politikalarıyla karartılmak istenildiğini vurgulayan Gökmen, “darbecilerle hesaplaşmak” adına gündeme getirilen OHAL düzeniyle sömürülen ve ezilen halk kitlelerinin cezalandırıldığını bildirdi.

“TÜM DEMOKRASİ GÜÇLERİNİ PANELE BEKLİYORUZ”

Gökmen, “Çorum’da demokrasi ve özgürlük isteyen, laiklikten, barıştan, halkların eşit, özgür bir temelde yaşamasından yana olan, baskı ve sömürü düzenine karşı insanca yaşayacağı güvenli bir gelecek isteyen bütün halk güçlerini, bir kez daha birleşmeye ve ortak mücadeleye çağırıyoruz” diyerek, bu kapsamda 14 Ocak Pazar günü saat 14.00’da Özdoğanlar Düğün Salonu’nda EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, ÖDP Başkanlar Konseyi Üyesi Alper Taş ve CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı’nın katılımıyla gerçekleştirilecek olan panele tüm Çorum halkının davetli olduğunu bildirdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim