15 Temmuz gecesi Çorum'da olduğunu o günde MHP’lisi, CHP’lisi Çorum’un tüm renklerinin meydanlarda olduğunu belirten Ceylan, “O günden bu tarafa 3 milletvekilimiz mecliste demokrasi mücadelesi verdiler. Milli iradeye sahip çıktılar. Bizde burada olduğumuz için Salı gününe kadar Çorumlularla beraber nöbet tuttuk. Şuana kadar hiçbir şekilde hiçbir kamu malına, işyerine zarar vermediğinizi, bir kardeşimizin dahi burnunu kanatmadığınız için teşekkürler. Gerçek demokrasi budur. Türk halkı olarak tüm renklerle beraber dünyaya örnek bir duruş sergiledik. Dünyaya yüzyıllarca konuşulacak bir duruş sergilediler. Tankların önüne yatan kardeşlerimiz, kurşuna kendini siper eden kardeşlerimiz bunların hepsi vatan kahramanı. 15 Temmuz günü bundan sonra demokrasi bayramı olarak kutlayacağız. Alkın bayramı günü olarak kutlayacağız.
Asker bizim askerimiz. Gerçek Türk askeriyle darbeye kalkışan çapulcuları karıştırmayacağız. Askerimize sahip çıkacağız” diye konuştu.
OHAL yasası hakkında da açıklamalarda bulunan Ceylan, “OHAL ile ilgili kafanızı karıştırmak yazılar yazanlara Fransa’da bu yasa 2017 yılına kadar uzatıldı. Biz bu yasayı sadece 3 aylık çıkardık. Avrupa kıyameti koparıyor. Hiçbir yaşantımızda değişiklik olmayacak. OHAL Fransa’da devam ederken Avrupa şampiyonası yapıldı. Birilerinin dediği gibi değil. OHAL milletin refahını yükseltmek, yatırımlara devam etmek için çıkarıldı. Devletteki hainleri temizlemek için çıkarılmış bir yasadır” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim