Konuşmacı olarak CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş’ın katıldığı panelde OHAL ve KHK yerine demokrasi çağrısı yapıldı.

CHP İl Başkanı Ali Rıza Suludere, CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, CHP’li İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri, eski milletvekilleri Feridun Ayvazoğlu ve Şükrü Bütün, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Aşdağul Belediye Başkanı Dursun Uzunca, EMEP İl Başkanı Cafer Gökmen, EMEP Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Aygün, HDP İl Başkanı Ümit Küçükbayatlı, ÖDP ve Halkevi temsilcileri, DİSK Emekli-Sen Şube Başkanı Ömer Sözüdoğru, Çorum Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Av. Ahmet Özdel, ADD Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Nurettin Aksoy, Alevi Kültür Merkezi Derneği Başkanı Erol İpek, Dedesli Ovası Türkmen Köyleri Derneği Başkanı Mehmet Ali Yıldırım, KESK Dönem Sözcüsü Ali Türksal, Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Gül, BES Şube Başkanı Ertuğrul Alper, Tüm Bel Sen Şube Başkanı Nevzat Veldet, SES Şube Başkanı Turgut Türkoğlu ve 700’ü aşkın yurttaşın katıldığı panelin moderatörlüğünü Çorumlu sanatçı, tiyatro yazarı Şahin Örgel üstlendi.

Panelde ilk konuşmayı yapan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Türkiye’nin olağan dışı bir süreçten geçtiğini söyledi. Gürkan, “İstiyorlar ki, hiçbir güç, hiçbir toplumsal muhalefet sesini çıkarmasın. İşte bu nedenle baskı rejimi inşa ediliyor. Bu nedenle basının sesi kısılıyor ve Ahmet Şık bu nedenle cezaevinde. Kim sesini çıkarırsa çıkarsın baskı ve tehditle karşılaşıyor” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı da yaptığı konuşmada OHAL’in FETÖ ile mücadele etmek için ilan edilmediğini, tam tersine toplumsal muhalefeti sindirme aracına dönüştüğünü söyledi.

Panelin son konuşmacısı ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ise “Bu karanlığı aydınlığa çevirebiliriz. Ülkede bir karamsarlık havası oluşturulmaya çalışılıyor. ‘AKP’yi yenemeyiz, bunlar gitmeyecek’ deniliyor. Artık AKP yenilmez algısını bir kenara bırakmalıyız” şeklinde konuştu.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim