Mustafa Gül, “Bu düzenlemeye ilişkin sendikamızın görüşlerini kamuoyuyla daha önce paylaşmış ve kabul edilemez olduğunu belirtmiştik. Bakanlığa da sendikamızın kapsamlı değerlendirmesini iletmiştik. Bu kapsamda bu düzenlemeye karşı tüm öğretmenleri itiraz etmeye, birlikte bir mücadele inisiyatifini ortaya çıkarmaya, iş güvencesine, mesleğine, itibarına ve geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

Gül, bu süreç içerisinde ülke genelinde tüm işyerlerinde demokratik tepkilerini ortaya koyarak bu taslağın geri çekilmesini talebiyle bir imza kampanyası başlattıklarını açıkladı.

İmza kampanyası çerçevesinde toplanan imzaların Milli Eğitim Bakanlığı’na iletilmek üzere düzenleyecekleri basın açıklamasıyla 27 Mart 2018 tarihinde Milli Eğitim Müdürlüklerine verileceğini açıklayan Mustafa Gül, “Öğretmenlik mesleği eğitim süreçleri, atanma sorunları, çalışma koşulları, iş güvencesi açısından yaşanan kaygılar, yetersiz maaşlar nedeniyle giderek değersizleştirilmiştir. Eğitim Sen olarak öğretmenlik mesleğini daha da itibarsızlaştırması kaçınılmaz olan eğitimde performans değerlendirme uygulamasına karşı ayrım gözetmeksizin bütün eğitim emekçileri ve örgütlü oldukları sendikaları ortak mücadeleye ve imza kampanyasına katılmaya çağırıyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim