Bilgi toplumuna geçilmesi ile birlikte öğretmenlerin sorumluluklarının da arttığını anlatan Aktağ, “Yüksek Türk milli kültürümüzü ve değerlerimizi yaşatacak olan çocuklarımızın ve gençlerimizin yetiştirilmesinde öğretmenlerimizin üstlendikleri sorumluluklar daha da artmıştır” dedi.

Eğitimin, her alandaki kalkınmanın temel unsuru olduğuna dikkat çeken Aktağ, eğitim alanında yakalanacak üstün seviyelerin, diğer tüm alanların kalitesini yükselteceğini dile getirdi.

Ülkenin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında büyük çaba harcayan, yeni nesillerin iyiye, doğruya ve güzele ulaşmasında topluma ışık olan, erdemli ve bilinçli bireylerin yetişmesinde fedakârca emeği, sevgisi ve özverisiyle çalışanların öğretmenler olduğunu anlatan Aktağ, öğretmenlik mesleğine onuru ve itibarını kazandıranın da bu fedakârca çaba olduğunu söyledi. Öğretmenlerin en büyük amacının, gençliğe milli birlik ve beraberlik ruhunu kazandırmak, onları ortak amaçlarda birleştirmek, verdikleri bilimsel, çağdaş, mesleki ve sosyal eğitimle; güçlü, bilgili ve gelişmelere açık bireyler yetiştirerek, geleceğe daha emin adımlarla ilerleyen, üretken bir toplum oluşturmak olduğunu vurgulayan Fikret Aktağ,”24 Kasım'lar hamasi nutukların atıldığı, ancak ertesi gün verilen sözlerin unutulduğu günler olmaktan çıkarılmalıdır. Toplumun en müstesna şahsiyetlerinden oluşan ''İrfan Ordusu'' öğretmenlerimiz, hak ettiği değer ve öneme sahip olmalıdır. Öğretmenlerin sadece okul içinde değil, toplum içinde de yerine getirdikleri görevin taşıdığı öneminden dolayı, ekonomik, sosyal ve özlük haklarıyla ilgili tüm sorunlarının derinlemesine ve acilen çözüme ulaştırılması gerekir.

Bu duygu ve düşüncelerle, en zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma onuru ve gayreti gösteren tüm meslektaşlarımın öğretmenler gününü kutluyor, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim