Atatürk Lisesi Şiir ve Yazarlık Çalışma Grubunun hazırladığı dinletide, farklı branşlardan öğretmenler sahne alarak seçtikleri ve kendi yazdıkları şiirlerden örnekler sundular.

Sunuculuğunu Tuğçe Akgül ve Fatma Zehra Kılıç’ın üstlendiği programda, Bekir Sami Atik ve Enes Helvacı ise teknik destek sağladı.

Okul Müdürü Halit Güneş, öğrencilere şiir zevkini aşılamak amacıyla alışılageldiği üzere içinde öğrencilerin yer aldığı dinletilerden farklı olarak bu kez öğretmenlerin yorumculuk yaptıklarını söyledi.

Dinletinin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Halit Güneş, Atatürk Anadolu Lisesi’nde ilk defa gerçekleştirilen bu dinletinin okulda düzenlenen en güzel programlar arasında yer aldığını ifade etti.

Şiirin insan hayatında önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Okul Müdürü Güneş, kendisinin de bu dinletiye hazırlanırken heyecan duyduğunu ve şiir dolu günlerde tekrar bir araya gelmeyi arzu ettiklerini söyledi.

Şiir dinletisinde sırasıyla sahne alan İngilizce Öğretmeni Arslan Çevik, Edgar Allan Poe'nun “Annabel Lee”; Müdür Başyardımcısı Ahmet Doğan, Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleket İsterim”; Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gülsüm Alkan, Atilla İlhan’ın “Ben Sana Mecburum”; Okul Müdürü Halit Güneş, Talha Bora Öge’nin “Ne Sandın?”; Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Aytekin Kırdıoğlu, Abdurrahim Karakoç’un “İsyanlı Sükut”; Matematik Öğretmeni Nejat İlerlemek, Nazım Hikmet’in “Yaşamaya Dair”; Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmeni İsmail Fidan, Arif Nihat Asya’nın “Dua”; Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nihat Örs, kendi yazdığı “Yakarış” ve Coğrafya Öğretmeni Özcan İçigen ise Seyyit Nesimi’nin “Minnet Eylemem” isimli şiirleri yorumladılar.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim