Sınıfında yabancı uyruklu öğrenci bulunan öğretmenler için Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Müdürlüğü’nce Kasım ayı sonu ve Aralık ayı başında “eğitim kursu” düzenlendiğini kaydeden Öztürk, Çorum’da da benzeri bir eğitimin planlandığını belirterek, “Mülteci çocukların eğitim haklarından nitelikli biçimde yararlanabilmeleri için MEB ve UNICEF’in birlikte yürüttüğü hizmet içi eğitimlerde, öğretmenler çeşitli sorunlar yaşamaktadır.” dedi.

Sınıfında mülteci çocuklar bulunan öğretmenlere yönelik verilen hizmet içi eğitimlerin öğretmenlerin iş verimliliğini, dinlenme haklarını ve mali ve sosyal haklarını koruyarak yürütülmesi gerektiğini belirten Öztürk, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Kuşkusuz hizmetiçi eğitim etkinlikleri de eğitim-öğretimin bir parçasıdır, ancak çalışma/mesai saatleri dışında düzenlenen hizmetiçi eğitim etkinlikleri için ek ders ücreti ödenmesi gerekmektedir.

İki hafta boyunca 40 saat üzerinden planlanan bu kurslar ilimizde iki okulda düzenlenmektedir. Öğlenci öğretmenlere sabah 8.30’dan, öğlen 12.00’ye kadar 4 saat eğitim verildikten sonra öğretmenlerimiz 6 saat de okullarına giderek ders işlemektedirler. Bu da öğretmenlerimiz için yorucu olmaktadır.

Bu çalışma/mesai saatleri dışında olduğu için öğretmenlerimize 40 saatlik, ek ders ücretimin ödenmesi gerekmektedir. Ancak şu anda öğretmenlere bu 40 saatlik ek dersin ödenmeyeceği bizlere İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iletilmiştir. Eğitim Sen olarak bizlerde,  bu sorunu Milli Eğitim Bakanlığı’na ileterek bir çözüm yolu bulunması gerektiğini Sayın Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Seyit Ali Büyük’e ilettik.

Eğitim Sen olarak, konusu ne olursa olursun hizmet içi eğitim çalışmalarının ya da seminerlerinin ek ders kapsamına alınması gerekliliğini ve eğitim emekçilerinin özlük haklarının verilmesi gerektiği bir kez daha ifade ediyoruz.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim