Açıklamasında, “Örnek insan yetiştirmesini beklediğimiz öğretmenlerimizin örnek yaşantıları olmalıdır” diyen Tüfekçi, öğretmenlerin yaşam standardında maaş almalı, çocuklarına ücretsiz kreş, hükümet kontrolünde olmayan sendika hakkı tanınması gerektiğini söyledi.

Hasan Eray Tüfekçi, açıklamasının devamında şunları bildirdi:

“En büyük sorun itibar kaybıdır. ‘Öğretmenler az çalışıyor, çok kazanıyor, üç ay tatil yapıyor, yan gelip yatıyor.’ diyen siyasetçilerimize buradan sesleniyorum hangi devlet çalışanı evine iş getiriyor?

Atanamadığı için 50’ye yakın öğretmenin intihar ettiği ülkemizde her 24 Kasımlarda andığımız başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı ışıkla aydınlanan öğretmenlerimizin yanındayız. CHP iktidarında öğretmenlerin incinen itibarlarını geri vereceğiz, atanamayan tüm öğretmenlerin atamasını yapacağız, yaşam standartlarını yükselteceğiz, örgütlü bir toplum olma yolunda her zaman ve her yerde yanlarında olacağız. Geleceğimizi üstlenecek çocuklarımız için fedakârca emek veren, Cumhuriyetimizin bekçileri ve güzel yarınlarımızın hazırlayıcıları, bilimsel, demokratik eğitimin yılmaz bekçileri olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum.”

KALENDER: “ÖĞRETMENLER BASKI ALTINDA”

CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender ise, “Geçtiğimiz yıllar içinde göreve gelen her bakan, fırsat buldukça öğretmenlerin az çalıştığı, uzun tatil yaptığını iddia etmiş, her fırsatta öğretmenlik mesleğini değersizleştiren ifadeler kullanmışlardır” diyerek, öğretmenlerin büyük bir bölümünün mesleğinden elde ettiği gelirle geçinemediğini dile getirdi.

Öğretmenlerin siyasi görüşleri veya dini inançları nedeniyle fişlendiğini kaydeden Kalender, “Öğrencilerimiz AKP iktidarı süresince yaklaşık 15 kez değişen eğitim sisteminde yetersiz bir eğitim alırken, öğretmenlerimiz de maddi ve manevi olarak zor koşullarla mücadele ediyor. Türkiye'de öğretmenler Avrupalı meslektaşlarından daha fazla çalışıyor ancak çok daha az kazanıyor. AKP hükümeti politikaları yüzbinlerce öğretmeni öğrencisiz, binlerce öğrenciyi öğretmensiz bırakıyor. Atanamayan öğretmenlerimizin bir an önce öğrencilerine kavuşmasını temenni ediyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim