Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün 100. doğum yıldönümü olan 1981 yılında öğretmenlerimize hediye edilen 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Başaranhıncal ve Karadaş şunları dile getirdi:

“Atatürk, Cumhuriyetimizin kurulduğu dönemde, öğretmenlere büyük görevler düştüğü inancı ve bilinci ile ‘Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir.’ sözüyle öğretmene verdiği önemi ve saygıyı en güzel biçimde belirtmiştir.

Çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmak, ülke başarısının daha iyiye ve daha ileriye ulaşması için gerekli en temel şey eğitimdir. Uygar ve kültürlü bireyleri yetiştiren ve topluma kazandıranlar ise eğitimi veren öğretmenlerdir. Onların verdikleri bilimsel, çağdaş, mesleki ve sosyal eğitimle; güçlü, bilgili ve gelişime açık bireyler yetişecek, geleceğe daha emin adımlarla ilerleyen bir toplum oluşturulacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anarken tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim