24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Rektör Alkan, şu görüşleri dile getirdi:

“Hayatın her alanında hızlı bir değişimin yaşandığı günümüzde ülkeler, bilimsel araştırmalara ve eğitimli işgücüne dayalı bilgi-temelli sistemler kurmaya yönelmektedir. Artık ülkeler rekabet üstünlüklerini endüstriyel kapasitelerinden ya da yeraltı/yerüstü kaynaklarından değil; sahip oldukları bilgi ve yetişmiş insan gücünden almaktadır. Dünyada bu yönde gelişim ve yönelişler yaşanırken, ülkemizde gerçekleşen hain 15 Temmuz Darbesi, bizlere bir kez daha ülkesine ve milletine yürekten bağlı, dünyayı yakından takip edip, gelişmeleri doğru yorumlayabilen, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan yerli ve milli şuura sahip olan erdemli insanları yetiştirme zorunluluğumuzu çok net şekilde ortaya koymuştur.

Şüphesiz anne ve babalardan sonra bu konuda en büyük görev, verdikleri eğitim öğretim faaliyetleri ile dünyadaki en onurlu mesleği yapmak suretiyle bizleri yetiştiren özverili, sabırlı, hoşgörülü ve fedakâr öğretmenlerimize/eğitimcilerimize düşmektedir. Kendisini sürekli yenileyen, yaşadığı ülkeyi tanıyan ve dünyadaki her türlü gelişmeleri çok yakından takip eden öğretmenlerimiz sayesinde ülkemizin ve milletimizin yarınları, bugünden çok daha iyi olacaktır.

Yarınlarımızın mimarı çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, her türlü fedakârlığı gösteren, övgülerin en güzeline layık Başöğretmen Atatürk’ün birer yansımaları olan öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim