Eğitim-Sen binasında gerçekleştirilen etkinliğine siyasi parti temsilcileri, KESK’e bağlı sendikaların şube başkanları ve yöneticileri ile çok sayıda Eğitim-Sen üyesi katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Gül, “Yıllardır ülkenin dört bir yanında fedakarca görev yapan öğretmenlerin önemli bir bölümü, öğretmenlik mesleği açısından uluslararası genel kabullerin simgesi olan 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanan hukuksuz ihraçlar, açığa almalar, soruşturma ve sürgünler gibi anti demokratik uygulamaların gölgesinde karşıladık” dedi.

“OHAL KHK’leri ile hukuksuz bir şekilde binlerce öğretmenin, kendilerini savunma hakkı bile tanımadan ihraç edilmesi, yüz binlerce eğitim emekçisinin güvencesizlik tehdidi ile karşı karşıya bırakılması, iş güvencemize ve geleceğimize yönelik saldırıların artmasını beraberinde getirmektedir” diyen Gül, bu durumun ülkemizdeki öğretmenlerin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü diğer ülkelerdeki meslektaşlarına kıyasla daha mutsuz ve karamsar karşılamasına neden olduğunu söyledi.

eğitim emekçilerinin ekonomik, sosyal ve özlük haklar açısından OECD ülkeleri arasında son sıralarda yer aldığını kaydeden Gül, “Öğretmenlik mesleği ve mesleki idealleri, iktidar eliyle uygulanan bilinçli politikalarla birlikte hızla yozlaştırılmıştır.

Öğretmenlik mesleğinde yıllar içinde yaşanan nitelik kaybının artmasında ülkeyi yönetenlerin, eğitim politikalarına yön verenlerin en büyük paya sahip oldukları açıktır. Dolayısıyla bugün eğitimde yaşanan sorunların sorumlusu aranacaksa, esas sorumlular öğretmenlerimiz değil, siyasi iktidar, MEB ve onların sözünden çıkmayanlardır.

Yaşadığımız tüm olumsuzluklara, işimize, ekmeğimize ve geleceğimize yönelik ağır tehdit ve saldırılara rağmen, kaybedilme noktasına gelen mesleki saygınlığın yeniden kazanılması, öğretmenliğin uluslararası standartlara uygun ve bilimsel bir anlayışla ele alınması ve tüm eğitim emekçilerinin ekonomik, sosyal, mesleki ve özlük sorunlarının çözülmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Gül’ün konuşmasının ardından emekliye ayrılan Eğitim-Sen üyelerine sertifikaları verildi. Etkinlik, Eğitim-Sen Müzik Topluluğu’nun müzik dinletisi ile devam etti.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim