Eğitim Sen Genel Eğitim Sekreteri Özgür Bozdoğan’ın katılımıyla düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Çorum Şube Başkanı Mustafa Gül, 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde hazırlıklarını tamamlanan ve Maliye Bakanlığı’na gönderilen “Öğretmenlik Meslek Kanunu” tasarısında iş güvencesini kaldıran ve çalışma koşullarını ağırlaştıran taslak metinlerin bulunduğunu söyledi.

Eğitim Sen Genel Eğitim Sekreteri Özgür Bozdoğan ise öğretmenlik meslek kanunu ile öğretmenlerin iş yükünün artacağını, çalışma koşullarının ağırlaşacağını, sorumluluklarının olabildiğince yukarı çıkacağını, bununla birlikte haklarının ise olabildiğince aşağı doğru çekildiğini dile getirdi.

Öğretmenlerin tamamının kanun tasarısına tepki gösterdiğini kaydeden Bozdoğan, okullara yapılan ziyaretlerde kanun tasarısı konusunda öğretmenlerden aldıkları tepkilerden dolayı 27 Nisan’da saat 13.00’da Aydın-Ortaklar, Kırklareli-Köpüktepe, Osmaniye-Düziçi ve Diyarbakır-Ergani’de bulunan 4 ayrı köy enstitüsünde farklı sendikalardan olan tüm öğretmenlerle birlikte ‘Büyük Öğretmen Buluşmaları’ düzenleyeceklerini söyledi.

“Öğretmenlerin iş güvencesini tartışmaya açan; mülakatla öğretmen alımını ve alınan öğretmenlerin de sözleşmeli veya ücretli olarak istihdam edildiği hiçbir model bizler açısından kabul edilebilir değildir” diyen Bozdoğan, “Bütün bunlarla beraber bilinmesi gerekir ki, öğretmenlerin maaş karşılığı okutmak zorunda oldukları ders sayısının artırılması ve buna bağlı olarak ek ders ücretinin kaldırılmasının planlanması tüm öğretmenler tarafından reddedilecektir. Eğitim Sen’in ve öğretmenlerin ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndan beklentisi öğretmenlerin yetiştirilmesi, iş güvencesi, mesleğe alınması, liyakat esas alınarak yapılan atamalar, ücretler, emeklilik, sağlık hakkı gibi öğretmenlik mesleğinin temel sorunlarını dikkate alan, sorunlarımıza kalıcı çözüm üretmeyi hedefleyen, haklarımızı daraltan değil geliştirmeyi amaç edinen bir içerikte hazırlanmasıdır” ifadelerini kullandı. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim