Yeni nesillerin yetişmesinde ve ülkemizin dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasında yer alma hedefinde en önemli görevlerden birinin öğretmenlerin olduğunu belirten Mehmet Karadağ, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Öğretmenlerin tarihin her döneminde üzerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirdiğini, bundan sonraki süreçte de yerine getireceklerine inançlarının tam olduğunu belirten Karadağ, “Tarihin en kritik zamanlarında dahi ortaya koydukları dirayet ve faziletle görevlerine bağlı kalmış öğretmenlerimiz, ülkemiz için her zaman büyük fedakarlıklarda bulunmuşlar ve bazı zamanlarda görev başlarındayken dahi şehit edilmişlerdir. Bugüne kadar gerek görevi başında şehit olmuş gerekse ahirete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimize ve eğitimcilerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Bu milletin kendine hizmet etmiş eğitimcileri hiçbir zaman gözardı etmediğini ve her zaman layık olduğu yerde gönüllerinde yer verdiğini belirten Mehmet Karadağ, öğretmenlerin sadece öğreten değil aynı zamanda eğiten, yetiştiren ve geleceğe hazırlayan usta kişiler olduğunu, bu yönüyle öğretmenlerin toplumun ve eğitim sisteminin temel yapı taşı olduğunu, ülkemizi 2023-2053 ve 2071 hedeflerine taşıyacaklarını söyledi.

AK Parti’nin iktidarları döneminde en çok önem verdikleri mesleklerden birinin öğretmenler olduğunu söyleyen Karadağ tüm eğitimcilerin gününü bir kez daha kutladı.

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim