Zor şartlar altında ülkenin en ücra köşesindeki çocuklara ulaşarak onların eğitmeyi bir ideal olarak benimseyen, çocukların ve gençlerin yetişmesinde takdire şayan bir çalışma içinde mücadele eden insanlar olan öğretmenlerin kutsal bir mesleği layıkıyla yerine getirdiğini belirten Saadet Partisi Çorum İl Başkanı Faruk Cıdık, öğretmenlerin de ülkemizin de tarihin en zorlu günlerini yaşadığını dile getirdi.

Ahlaki ve manevi tahribatın had safhaya ulaştığı bir dönemden geçtiğimizi, bu nedenle eğitimin öneminin daha da arttığını ancak öğretmenlerin bu sorumluluğa uygun maddi ve teknik imkânlardan yoksun olduğunu gördüklerini belirten Cıdık, “Yapılan araştırmalarda öğretmenlerin içinde bulunduğu dramatik tabloyu gözler önüne sermektedir. Binlerce öğretmenin atanamadığı, atananlarınsa maaşlarıyla ay sonunu zor getirdiği, yüzde 80’ni kredi kartı borçlusudur. Bunun sorumlusu her hafta faize 1 milyar dolar öderken, öğretmene üç kuruşluk artışı çok görenlerdir. Öğretmenin talebine değil rantiyenin talimatına kulak verenlerdir” şeklinde konuştu.

Bütün imkansızlıklara rağmen öğretmenlerin fedakarca görevini yerine getirmeye çalıştığını belirten Cıdık, “Küçücük çocuklarımız taciz edilmekte, bebeklerimiz cami önlerine bırakılmakta ve hatta bebekler öldürülüp çöpe atılmaktadır. Ahlak ve manevi yönden çökmüş olan ülkemizde her gün onlarca kadın kötü yola düşmektedir. Her türlü ahlaksızlık artmaktadır. Eğitim öğretim yuvası olması gereken okulların önlerinde uyuşturucu ticareti yapılmakta ve lise çağındaki kız öğrencimizin birçoğu da uyuşturucu ve fuhuş bataklığına düşürülmektedir” diye konuştu.

İktidarın gücüne teslim olan değil, gerçek güç ve kudret sahibi Allah’a teslim olarak hakkın hakim olması için çalışacak nesilleri yetiştirmenin öğretmenlerin elinde olduğunu de belirten SP İl Başkanı Cıdık; “Siyasal iktidarları döneminde başarısızlıklarının bedelini bu ülkenin eğitimli insanlarına ödetenlere karşı, vatanı ve milleti için bedel ödemekten çekinmeyecek siyasetçilerin yetiştirilmesi de sizin elinizde. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele sözü verip riyayla, rüşvetle, rant elde etmekle meşgul olan iktidarlarının ebedi ve kendilerinin vazgeçilmez olduğunu zannedenlere karşı da ülkemizi her anlamda ileriye taşıyacak, herkesin insanca yaşadığı adil bir düzenin olduğu yeniden büyük Türkiye’yi kuracak nesilleri yetiştirmek de sizin elinizde” dedi.

Topumun her kesiminde olduğu gibi öğretmenlerin de yüzünün Milli görüş iktidarında güldüğünü söyleyen Faruk Cıdık, bundan sonra da aynı şuur ve kararlılıkla eğitim camiasının sorunlarının çözümü ve öğretmenlerin hakettiği ekonomik imkanlara kavuşması için Saadet Partisi olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini sözlerine ekleyerek tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim