Okullarda öğretmenin maruz kaldığı şiddetin her geçen gün arttığını kaydeden Nihat Örs, bütün şiddet olaylarını ve uygulayıcılarını lanetlediklerini ifade etti.

Her türlü fedakârlıkla okullarda çalışan öğretmenlerin sahipsiz bırakılmaması gerektiğini belirten Örs, öğretmeni toplumda itibar kaybına uğratacak, hedef haline getirecek uygulamalardan kaçınılması gerektiğini dile getirdi.

Örs, “Öğrencilerin okula devamı, derslerdeki başarısı, yemesi, içmesi, kantini, servisi ,izni, hastalığı.. içkisi, sigarası, kavgası, kargaşası, emniyeti, güvenliği okulun boyası, badanası, çatısı, bodrumu, ısınması, yıkanması A dan Z ye tüm sorumluluklarının yüklendiği, hesap sorulduğu kişidir öğretmen. Ellerini taşın altına sokan, herkesin sağır sultan olduğu yerde duyan, kör olunduğu zaman görendir öğretmen. Kör numarası yapamadı, sağırlık ayağına yatamadı, boşvercilik, neme lazımcılık, akşam olsun mesai dolsunculuk edemedi. Huzuru bozan bütün olaylara kısıtlı imkanlarıyla müdahale etti, direndi, Hiçbir taltif beklemedi. Öğrencilerinin daha huzurlu ortamda öğrenim görebilmesi için kendi huzurunu bozdu, risk aldı. Buna karşılık öğretmenin beklediği tek şey öğrenci ve velilerden destek görmektir. Öğretmenler okullarda öğrencilerin en çok vakit geçirdiği kişilerdir. Onlara verilecek destek eğitimin daha kaliteli olması için verilen destektir. Öğretmenin kendini huzurlu ve güvenli hissetmediği bir eğitim ortamından fayda gelmez.

Bu anlamda Anadolu Eğitim Sendikası olarak şiddetin ilkel ve acziyet içeren bir eylem olduğu okullarda öğrencilere anlatma kararı alınmış ve haftanın ilk gününden itibaren derslerde bu konunun önemine dikkat çekilmiştir” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim