Bilindiği üzere 2014 yılı sonunda Maliye Bakanlığı'ndan temin edilen 5 Milyon TL ödeneğin 500 Bin Lirası İl Özel İdaresi'nce yapılan toplantı ve değerlendirmeler sonucunda öğretmenevinin tadilatı, bakım ve onarımı, odalarının yeniden yapılması, ısı yalıtımı, çatı ve asansör yenilemesi, mutfak, lokanta ve düğün salonunun yeniden düzenlenmesi için ayrılmış ve bir proje hazırlanmış, projenin uygulanabilmesi için ek ödeneğe ihtiyaç duyulmuş ve Milli Eğitim Bakanlığı'na ek ödenek talebi yapılmıştı.
AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı, konuyu yakından takip ettiğini ve bir hafta gibi kısa bir süre içinde öğretmenevi tadilatı için gerekli olan 100 Bin TL ödeneğin çıkartıldığını müjdeledi.
Bağcı, yaptığı açıklamasında projenin finansman sorununun tamamen çözüldüğünü, hali hazırda İl Özel İdare Müdürlüğü'nün de ihale hazırlıklarının devam ettiğini ve Ağustos ayı içinde ihaleye çıkılmasının planlandığını belirterek, “İlimize, hemşerilerimize ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim