1967-1970 yılları arasında ilçede matematik öğretmeni olarak hizmet veren Süleyman Bıyıklı’nın görev yaptığı sürenin 50. yılı olması münasebetiyle belediyede öğrencileri ile buluşması ve bayramlaşması sağlandı.

“DÜNYAYA YENİDEN GELDİM”

görünce çok sevindiği ifade eden Öğretmen Süleyman Bıyıklı , “Dünyaya yeniden gelmiş oldum. Gençliğime geri döndüm, o yılları tekrar yaşıyorum. Bu talebeleri ben yetiştirdim. Kimisi mühendis, memur, öğretmen her meslekte çalışmışlar. Bunları gördükçe, başarılarını duydukça göğsün kabarıyor, onlarla gururu duyuyorum. Sanki şimdi okuldayız, ders yapacak gibiyiz. Sanki ders zili çalacak derse gireceğiz. O günlere adeta geri döndüm” şeklinde konuştu.

“SİZİ BUGÜNLERE GETİRENLERİ ARAYINIZ”

Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü yaptığı konuşmada, “Yaşamda soytarıları ayıklayıp size emek veren, fedakârlık yapan, sizin bugüne gelmenizde pozitif katkısı olanları arayınız. Onlar sonsuz karanlıkta ışık, yankısız vadilerde size ışık olurlar. Onlar size en yakındır. Ne bir ideoloji ne de tanımadığınız insanların felsefeleri size o sıcaklığı veremez. Bugün için söylenecek çok şey var ama şunu gördüm ki, İlçemiz halkının Osmanlının, Oğuzların gelenek ve göreneklerini devam ettirdiğini. Bir kez daha görüyoruz ki halkımız eski ananelerini canlı tutuyorlar. İz bırakan insanların unutulmayışını, o temiz insanların dönemi yeniden yaşatılıyor. Asla bizden öncekiler ile olan sevgi ve dostluğun ifadelerini bizden sonrakiler ile kuramayacağımızı bilerek, sosyal belediyeciliği canlı tutmak adına her durumda hazır oldukları” ifadelerini kullandı.

Buluşmada okul yıllarına geri dönüldü. Saatlerce otursalar da 50 yılın özlemini gideremeyen öğrenciler ve öğretmenleri Süleyman Bıyıklı bu tür buluşmaların en kısa zamanda tekrarlanması temennisinde bulundular. Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, günün anısına Bayat’ı anlatan rölyef çalışmasını hediye etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim