CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, öğretmen haklarının koruyucusu ve savunucusu olduklarını belirterek, CHP olarak çağdaş, demokratik, laik eğitim istediklerini vurguladı.

Hasan Suvacı, Öğretmenler Günü mesajında özetle şunları söyledi:

“Öğretmenler içinde bulundukları toplumlarda önder kişilerdir. Anaokulundan üniversiteye kadar öğrencilerini çağın gereklerine uygun bireyler olarak yetiştirmek için çaba gösterirler. Fakat öğretmenler bugün, toplum içinde hak ettikleri yerde bulunmamaktadırlar.

Cumhuriyet'in ilk yıllarında Atatürk'e devrin Meclis Başkanı sormuştur: ‘Paşam, milletvekili maaşlarına zam yapacağız. Ne kadar olsun ?’ M.Kemal Atatürk Meclis Başkanı’na ‘Sakın ha öğretmenlerin maaşını geçmesin’ demiştir.

Günümüzde ise öğretmenlerimiz açlık sınırındadır.

Öğretmenler, sendikal çalışmalarından dolayı görevlerinden alınıyor. Özlük hakları verilmiyor. Yine öğretmenlerin % 56'sı görevden alınma korkusu içindedirler.”

Ataması yapılamayan öğretmenlerin sıkıntılarına da değinen Suvacı, “Öğretmenlerin tüm özlük haklarının verilmesi gerekir. Öğretmen özgür ve huzurlu olabilmeli ki; çağdaş, demokratik, laik bireyler yetiştirebilsin” ifadesini kullandı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim