Hitit Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özer Şenödeyici yürütücülüğünde organize edilen “Kitap Okuma Halkaları” projesinin, yeni eğitim-öğretim yılında da üniversite öğrencilerini okuma ziyafetine davet ettiği ifade edildi.

Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi koordinasyonunda, sosyal, kültürel ve eğitsel faaliyetler kapsamında “Gençlik Merkezlerinde Kitap Okuma Halkaları” başlığı altında yapılan “Mesnevi Okumaları”, okumaya hevesli üniversite gençleri tarafından büyük ilgi gördü.

“Kitap Okuma Halkaları” projesi ile içinde yaşadığı kültürün değerlerini bilen ve onlara sahip çıkan bireyler yetişmesine katkı sağlayacak kitaplarla gençlerin okuma alışkanlığı edinmesi; muhakeme, kendini ifade edebilme, topluluk önünde konuşabilme yeteneği kazanmasının hedeflendiğinin belirtildiği açıklamada faaliyetin, sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak ücretsiz olarak yürütüldüğü belirtildi.  (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim