Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, beraberindeki İİBF Bankacılık ve Finans Bölümü Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Selçuk Kendirli, Yrd. Doç. Dr. İlker Sakınç, Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı ve Dr. Cihat Savsar ile birlikte ilimizde faaliyetlerini sürdüren katılım bankalarının şubelerine ziyarette bulundu.
Çorum’da bankacılık faaliyetlerinin yaygınlaşmasının bir sonucu olarak katılım bankacılığının mevcut durumu ve gelişebilmesi için neler yapılabileceğinin gündeme alındığı ziyarette Rektör Alkan, Bankacılık ve Finans Bölümü’nün yeni açılmış olmasına rağmen yüzde 100 doluluk oranı ile eğitim yaptığını ifade etti.
Prof. Dr. Alkan ayrıca, Bankacılık ve Finans Bölümü’nün İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde üniversite-sektör işbirliği kapsamında önemli faaliyetlere de ev sahipliği yaptığını söyledi.
Prof. Dr. Alkan, öğrencilerin stajı ve işbirlikleri konusunda katılım bankalarından destek beklediklerini ifade ederek Üniversite’de tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarının açılacağını, bölgemizde finans alanında ise tez ve diğer akademik çalışmaların daha da artacağını vurguladı.
Rektör Alkan, ekim ayında ilimizde düzenlenecek olan 19. Finans Sempozyumu hakkında da bilgiler vererek sempozyuma ev sahipliği yapacak olmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Prof. Dr. Reha Metin Alkan, katılım bankalarının taleplerini alarak, bu alanda eğitim açısından nasıl katkı verileceği hususlarına da değinerek her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirtti.
Bankacılık ve Finans Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selçuk Kendirli de Bankacılık ve Finans Bölümü mezunlarının istihdamı konusunda en şanslı bölüm olduklarını, finans dünyasının gelişmesi ile birlikte de öğrencilerin bu sektörde kolaylıkla yer alacaklarına inandığını dile getirdi.
HİTİTSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Savaş Başcı da, bankacılık ve finans alanı çalışanlarının HİTİTSEM’de eğitim alabileceklerini, Bankacılık ve Finans Bölümü öğretim üyelerinin ise bu eğitim için hazır olduklarını vurguladı.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim