AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, herkesin çalışmak istediğini ancak yeterli düzeyde yetişmiş eleman sıkıntısı bulunduğunu anlattı.

3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli’nin tanıtım toplantısında konuşan Ceylan, İŞKUR’da 18 bin kayıtlı işsiz bulunduğunu, bir taraftan da esnafın eleman arayışı içerisinde olduğunu vurguladı.

Çorum’daki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının büyük oranda altında olduğunu söyleyen Ceylan, Çorum’da işsizliğin 4.8 civarında olduğunu ve gençlerde iş beğenmeme sorunu bulunduğunu ifade etti. 3+1 modelinin mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğin hatta bunun 7+1 ya da 6+2 şeklinde uygulanmasının daha iyi olacağını savunan Ahmet Sami Ceylan, modelin uygulanmasında İŞKUR’un destek olacağını, harçlığından sigortasına kadar karşılanacağını ve gerisinin sanayiciye düştüğünü ifade etti. Sanayicinin öğrenci gönderildiğinde yetişmesi için gerekli alanda değil de başka alanlarda çalıştırılmak istenmesi dorumunda vebalde kalınacağını söyleyen Ceylan, “Kalifiye elemanı bu sistemle çıkardık çıkardık. Önemli olan bu sistemin verimini artırmak” dedi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim