Çorum’da uzun yıllar farklı eğitim kurumlarında yöneticilik yaptıktan sonra geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde emekliye ayrılan Selçuk Köse, açmış olduğu “Etüt Eğitim Merkezi” ile birlikte eğitim alanındaki yoluna devam ediyor.
Bahçelievler Mahallesi Yeşilyurt 3. Sokak No:21 adresinde faaliyete başlayan Selçuk Köse Etüt Eğitim Merkezi, öğrencilere nitelikli eğitim alma imkânı sağlıyor.
“SİZ SADECE SEVGİYE ZAMAN AYIRIN”
Çalışan anne ve babaların, çocuklarının okul sonrası zamanlarını huzurlu bir ortamda, televizyon ve tabletten uzak geçirmelerini ve bu arada derslerini tekrar etmiş ve ödevlerini tamamlamış olmalarını istediğini belirten Selçuk Köse, “Nitelikli eğitim sağlayan ve öğrenmeyi eğlenceli hale getiren merkezimizin, çocuklarımıza sağladığı faydalardan belki de en önemlisi, onların siz değerli anne-babaları ile gönüllerince geçirecekleri zamanlara imkân yaratmasıdır. Unutulmamalıdır ki her mutlu çocuk, eğitim hayatında da başarılıdır ancak başarılı her çocuk mutlu demek değildir.Siz sadece sevgiye zaman ayırın. Çocuklarınızı ilköğretimin gerçek uzmanına, Selçuk Köse Etüt Eğitim Merkezine emanet ediniz” dedi.



“EĞLENDİRİRKEN EĞİTMEK”
Köse, Etüt Eğitim Merkezi’ndeki amaçları hakkında ise şu bilgileri verdi:
“Öğrencilerin okul sonrasındaki zamanını en verimli şekilde kullanmasını sağlamak, akademik başarısını arttırmak için gerekli öğretim desteğini vermek, velinin ödevle ilgili kaygılarını en alt düzeye indirmek, eğlendirirken eğitecek bir çalışma programı uygulamak, branşlarında uzman, güler yüzlü öğretmen kadrosu ile eğitim vermek, aydınlık, ferah sınıflar ve uygulama dersliklerinde çalışma ortamı sağlamak, öğle yemeği ile doğru ve sağlıklı beslenme alışkanlığı geliştirmek, başlıca okul derslerine yönelik (Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler, İngilizce ) etüt programları oluşturmak ve okul sınavlarına hazırlık çalışmaları sağlamak, sosyal gelişimini sağlamak için satranç, yüzme, masa tenisi ve görsel sanat uygulamaları gibi çeşitli aktivitelere yönlendirmek, kitap okuma ortamı yaratarak öğrencilerin anlama ve düşünme becerilerini geliştirmek, her öğrenci için özel ders imkânı sağlayıp düzenli ödev kontrolü yapmak ve velilerle etkili ve sürekli iletişim kurmak.”



“OKUL TAKİBİNİ SİZ YAPMIYORSUNUZ, BİZ YAPIYORUZ”
Öğrencilerin okul ders başarısını ve devamsızlık takibini kendilerinin yaptığını belirten Köse, “İyileştirme desteğini de biz veriyoruz. Eğitim koçu olan öğretmenler öğrencimizin en iyi yol arkadaşıdır.
Eğitim koçu öğretmenler, öğrencimizin başarı grafiğini düzenli takip ederek konu eksiklerinin madde analizleri ile tamamlanmasını sağlayacaktır. Öğrencimiz, kariyer danışmanları desteğiyle hedeflerini en doğru şekilde oluşturabilecektir” ifadesini kullandı.
ÖĞRENCİMİZ ÖDEVLERİNİ ETÜT MERKEZİNDE YAPSIN,
Öğrencilerin ödev ve bire bir ders desteği aldığını bildiren Köse, “Öğrenci ne zaman isterse etüt merkezlerimize gelip ödevlerini burada yaparak sorularına ve anlayamadığı konulara dair bire bir destek alma imkânı bulacaktır” şeklinde konuştu.
42 yılın deneyimiyle en iyi liselere yerleştirmeyi amaç edindiklerini anlatan Selçuk Köse, “İyi bir lise, iyi bir üniversiteyi; iyi bir üniversite ise kaliteli ve mutlu yaşamın kapısını aralar. 8-16 kişilik gruplar ile etüt avantajı imkanı veriyoruz” dedi.
1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerin okul sonrası öğle yemeğini yediğini, ders aralarında okulun ve günün stresini müzik dinleyerek, resim yaparak, satranç ve masa tenisi oynayarak attığını belirten Köse, “Bu sayede algılar açılır ve öğrencilerimiz daha etkili bir eğitim alır” şeklinde konuştu.
YAZ PROGRAMI UYGULAMASI
Köse, yaz programı hakkında da bilgi verdi. Yaz döneminde Güzel Sanatlar Anadolu Liselerine ( Resim, Müzik, Beden Eğitimi ) yeteneklerini geliştirme programı uyguladıklarını açıklayan Köse, aynıca folklor, voIeybol, basketbol, yüzme, satranç, jimnastik ve zekâ oyunları programı, ilkokul 4. sınıfı bitiren öğrencilere yönelik ise Ortaokul Yabancı Dil Sınıflarına Hazırlık Programı uyguladıklarını bildirdi.
ADAY KAYITLARI BAŞLADI
Selçuk Köse Etüt Eğitim Merkezi’ne kayıt için öğrenci nüfus cüzdan fotokopisi, veli nüfus cüzdan fotokopisi, ikametgâh, öğrenci belgesi ve 2 adet fotoğrafın yeterli olduğu, aday kayıtlarının başladığı, 20 Haeziran’da başlayacak etüt programının yıl sonuna kadar devam edeceği bildirildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim