Çakır, Bu yılın sloganının “Tarladan Tabağa Güvenilir Gıda” olarak belirlendiğini belirterek gıdanın, insanların en temel ve vazgeçilmez ihtiyaçlarından birisi olduğunu ifade etti. Gıda güvenilirliğinin; gıda ürünlerinin tarladan tabağa kadar, üretimin her aşamasında gerekli kontrolleri yapılmış, sağlıklı ve güvenilir biçimde elde edilme süreci olarak tanımlandığını ifade eden Çakır, gıdaları satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunduğunu ifade etti.
Ürünlerin üzerindeki üretim ve son tüketim tarihlerine dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Fatma Çakır, et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünlerinin buzdolabında uygun koşullarda saklanması ve satın alınırken bu koşulların sağlandığına dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti. Alınacak etlerin Veteriner Hekim kontrolünde kesildiğini gösterir mührün olmasına dikkat edilmenin uygun olacağını anlatan Fatma Çakır, “Küflü, ambalajı yırtılmış, son kullanma tarihi geçmiş ürünler alınmamalıdır. Alınan tüm ürünlerde Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı’nın onay veya kayıt belgesi numarası ambalajın üzerinde bulunmalıdır” dedi.
Platin sağlık koleji öğretmeni Necla Özlü de konuşmasında, bu tür sıkıntılarla karşılaşan öğrencilerin çekinmeden Alo 174 Gıda Hattını aramaları ve şikâyette bulunmaları gerektiğini söyledi.
(Özel Platin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)
Editör: TE Bilisim