Gazipaşa Ortaokulu’nda önceki gün başlayan seminere, Şubat 2016 döneminde ataması yapılan aday öğretmenler katıldı.
Seminerin ilk gününde aday öğretmenlerle bir araya gelen İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Bir Arada Yaşama Kültürü” konulu bir sunum yaptı.
Seyit Ali Büyük, yeni bir eğitim öğretim dönemiyle birlikte öğrencilerle buluşacak olan aday öğretmenleri önemli sorumluluklar beklediğini belirterek, çeşitli tavsiyelerde bulundu.
Vatana ve millete karşı sorumlulukların çok daha fazla dikkat gerektirdiği bir dönemden geçildiğine dikkat çeken Büyük, “Bir şeyi ne kadar çok seviyorsanız o kadar çok fedakârlık yaparsınız. Çocuklarımıza öncelikle vatan sevdasını öğreteceğiz. Bunu yapmazsak 15 Temmuz ihanet sürecinde gördüğümüz gibi terör örgütleri devreye girer.” dedi.
Demokrasiye topyekun sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen İl Millî Eğitim Müdürü, “Asıl öncelik devletimiz ve milletimizdir. Aidiyet duygusu çok önemlidir. Farklılıkları, çeşitlilikleri ayırt edici değil, zenginlik olarak görmeliyiz. Yaşadığımız şehri iyi tanıyıp bir parçası olmalıyız. Kültürel zenginlikleri bilmezsek aidiyet kuramayız. Farklı düşüncelere saygı duymalıyız. Çünkü aynı geminin içerisindeyiz. Bu şekilde daha güçlü, daha zengin bir toplum oluruz.” diye konuştu.
Aday öğretmenlerden öğrenci merkezli çalışmalarını isteyen Seyit Ali Büyük, “Maddi imkân olarak çok iyi durumdayız. Ancak değerlerimizi ve kültürümüzü bilen öğrenciler yetiştirmek için öğrenci merkezli çalışmaya ağırlık vereceğiz. Konuşarak, daha iyi bir iletişim kurup sorunları çözeceğiz. Geleceğimizi teslim edeceğimiz öğrencilerimizi birbirini dışlayan değil kuşatan olarak yetiştirmeliyiz. Eğitimde başarı için akran öğrenmesinin önemini bilerek yol alacağız. Sonuçları doğru okumak için sayısal istatistikleri oluşturmak çok önemli. Dersi bilgimizle ne kadar donatırsak, sınıf hâkimiyetimiz o oranda artar. Öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağız.” ifadelerini kullandı.
İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük konuşmasının ardından tüm aday öğretmenleri temsilen bir aday öğretmene çiçek vererek başarı dileklerini iletti.
Çorum Merkez’de 35 aday öğretmenin katıldığı seminer programı, bugün sona erecek.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim