İskilip Akşemseddin Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören bazı öğrenciler, sosyal sorumluluk projesi kapsamında sokak kedilerine sahip çıkmak için proje hazırladı. Hazırladıkları projeyi öğretmenleri ve aileleriyle paylaşan öğrenciler, büyük destek gördü. İlk etapta ilçedeki mobilya üretim tesislerinden kulübeler için ahşap malzemeler alan öğrenciler, İngilizce öğretmenleri Onur Oğuz'un öncülüğünde kulübeleri yapmaya başladı.

Kısa sürede yaptıkları ve “Kedi Evi” adını verdikleri kulübeler, şehrin muhtelif bölgelerine yerleştirdiler.

Okul öğrencilerinden Hümeyra Bodur, sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdikleri uygulama kapsamında 10 adet kulübeyi ilçenin farklı noktalarına koyduklarını dile getirdi.

Bodur, “Öğretmenimizin ve ailelerimizin destekleriyle kulübelerimizi okulda yaptık. İnsanlardan çok güzel dönüşler aldık. Onların da bize destek olmasını, en azından kendilerinin de böyle bir şey yapmalarını istedik. Amacımız sadece İskilip değil, bu projeyi geniş bir kitleye yaymak istiyoruz ama imkânlarımız sınırlı. Yaptığımız kulübelerle hem kedileri kötü insanlardan koruyoruz hem de onlara sıcak bir yuva sağlıyoruz” dedi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim