Ziyarette Topuzlar Tekstil AŞ. CEO’su Tuğrul Topuz, tekstil sektöründeki dağıtım ağı konusunda öğrencilere bilgi verdi. Özdilek Firması’nın tekstil sektöründeki yeri hakkında açıklamalarda bulundu. Tekstil ürünlerinin üretiminden tüketiciye ulaşıncaya kadar geçen süreçte gerçekleştirilen faaliyetleri anlattı. Ürünün üreticiden kendilerine gelmesi, kendilerinin gruplandırma yaparak bayilere ve nihai satış noktalarına teslimat süreçleri ile ilgili bilgi verdi.

Tekstil sektörüne yönelik rekabet koşullarına değinen Tuğrul Topuz, özellikle Çin menşeili ürünlerin kalitesinin düşük olmasının yanı sıra fiyatının da düşük olmasının kendilerini zorladığını belirtti. Buna karşın Özdilek firmasının özellikle kalite konusunda tavizsiz yaklaşımı, müşteri memnuniyetini öz planda tutması sektördeki lider konumunu sürdürmesi açısından önemli olduğunu söyledi. Müşteri memnuniyetinin yansıtılmasına dayalı örnek bir olaya değinerek, Özdilek firmasının ürettiği 10 yıllık bir bornozun koşulsuz değiştirildiğini belirtti.

Tuğrul Topuz oldukça samimi bir ortamda geçen ziyarette öğrencilerin merak ettiği konular hakkındaki sorulara içtenlikle cevap verdi.

Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkan Vekili Öğr. Gör. Alper Bora Demirel, öğrencilerin eğitim hayatına katkı sağlayan etkinliklerde ve teknik gezilerde gerekli desteği ve yardımı sağlayan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Zekeriya Işık’a, katkılarından ve göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı Tuğrul Topuz’a teşekkür etti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim