Belediye Basın Birimi tarafından yapılan açıklamaya göre, Zafer İlkokulu'ndan 32 öğrenciyle saha çalışması yapan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, öğrencilere çöplerin nasıl toplandığını uygulamalı olarak gösterdi. Öğrencilere Zafer İlkokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Biçer ile sınıf öğretmeni Gökmen Penezoğlu da eşlik etti. Aralarında Suriyeli, Iraklı ve Afgan mülteci öğrencilerin de bulunduğu 32 genç, önce Buharaevler Mahallesi'nde bir çöp arabasının atıkları nasıl toplandığını, ardından da yol süpürme aracının yaptığı işleri izledi. Çevre mühendisi ve teknikerler öğrencilere yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Öğrenciler daha sonra gömleklerini ve şapkalarını takarak, temizlik yapmak için Çomar Barajı’na gitti. Çorumluların gözde piknik mekânları arasında olan Çomar Barajı'nda çöp toplayan öğrenciler, büyüklere çağrıda bulunarak piknik atıklarını doğada bırakmamaları konusunda uyarıda bulundular.
Barajda onlarca poşet çöp toplayan gençler daha sonra bu çöpleri, Karapürçek'e götürdü. Burada çöplerin nasıl imha edildiğini izleyen öğrenciler ekiplere de çeşitli sorular sordu. Meraklı sorularına cevap alan gençler, heyecan dolu bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşarken kendilerine bu imkânı sunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personeline teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.
Editör: TE Bilisim