Çorum Merkez Başöğretmen Atatürk İlkokulu tarafından sağlıklı yaşan ve spor kültürünün yerleştirilmesi amacıyla öğrenci, öğretmen ve öğrenci velilerinin katıldığı doğa yürüyüşü yapıldı. Okul yetkilileri, ilimizde farklı ve güzel çalışmalarla adından söz ettiren okulun; sporun büyüyen çocuğun fiziksel gelişiminin yanında psikolojik ve sosyal yönden gelişimlerine önemli katkıda bulunduğunun, fiziksel aktivitenin büyümeyi tetiklediğinin, daha iyi bir fiziksel ve duygusal sağlığı ortaya çıkardığının, her gün fiziksel olarak aktif olan çocukların ileride tansiyon, diyabet, kolon kanseri, obezite ve koroner kalp rahatsızlığı riskini azalttığının farkında olduğunu kaydetti.

Okulda yürütülen “Salonumu Yapıyorum, Sporuma Başlıyorum” projesi kapsamında Hitit Doğa ve Gençlik Spor Kulübü Derneği ile yapılan protokol kapsamında sağlıklı yaşam ve spor kültürünün öğrenci ve velilere yerleştirilmesi amacıyla Dernek Başkanı Gürkan Yağmur yönetiminde Çorum Barajı etrafından 4 kilometrelik bir doğa yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşe katılan öğretmen, öğrenci ve velilerce neşeli bir şekilde yürüme rotasının tamamlanması sonucunda yapılan küçük bir piknik etkinliğiyle faaliyet sona erdi.

Hitit Doğa ve Gençlik Spor Kulübü Dernek Başkanı Gürkan Yağmur; “Başöğretmen Atatürk İlkokulu’nun spor ve sağlıklı yaşama ne kadar çok değer verdiğini dernek olarak farkındayız. Her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde yeni bir rotada yeni bir doğa yürüyüşü ile birlikte öğretmen, öğrenci ve velilerimizin katılacağı bisiklet sürme etkinliği ile faaliyetlerimiz devam edecektir” dedi.

Yürüyüşe katılan veliler ise, hem kendileri için, hem de çocukları için sağlıklı yaşamı önemsediklerini ifade ederek, okul müdürlüğüne böylesi güzel etkinlikler yaptıkları için teşekkür ettiler.

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim