Erol Olçok Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan başkanlığında, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Bıyık ve Prof. Dr. Nurcan Baykam ile Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ömer Çırak ve Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları katıldı.

Toplantıda konuşan HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Meslek Yüksekokullarında 3+1 Modelinin Uygulanması”nın avantajlarından söz ederek, yeni bir sistem olması dolayısıyla bazı sorunlarla da karşılaşılabileceğini söyledi.

İlk kez hayata geçirilen uygulamalarda sorunlarla karşılaşmanın doğal olduğunu ancak bunların zamanla üstesinden gelinebileceğini belirten Rektör Alkan, söz konusu modelle öğrencilerin işyerinde eğitimle istihdamlarının sağlanacağını, gerek öğretim elemanlarının gerekse firmaların bilgi eksikliklerinin de tamamlanmasını sağlayacağını kaydetti.

“Meslek Yüksekokullarında 3+1 Modelinin Uygulanması”yla 4 yarıyıl boyunca verilen derslerin bu modelle 3 yarıyılda verileceğini ve öğrencilerin yaklaşık 16 haftada eğitimlerini firmalarda tamamlayarak mezun olacaklarını belirten Prof. Dr. Alkan, böylelikle öğrenci ve öğretim elemanının artık sahaya çıkacağını ve ilgili sektörlerle bir araya gelerek öğrencilerin eksiğini gidermeyi amaçladıklarını söyledi.

Prof. Dr. Alkan, “Bu eğitim konseptiyle Meslek Yüksekokullarımızdaki öğrencilerimizin eğitimlerinin belirli bir kısmını kamu ve özel sektör olmak üzere çeşitli sektörlerde yer almaları açısından 3+1 Modeli büyük önem arz etmektedir. Model, meşakkatli ancak bel kemiği TSO olmak üzere SİAD’lar ve işverenlerimizle bu işin üstesinden hep beraber geleceğiz. İşleyeceğine inandığım güzel bir model. Omuz omuza verirsek bu işi de yaparız.” şeklinde konuştu.

Rektör Alkan konuşmasının ardından öğretim elemanlarıyla 3+1 modeli hakkında istişarede bulundu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim