Üniversite olarak oluşturulması zor bir süreç olan üniversite-sanayi işbirliğini ve öğrencilerin mezun olmadan iş hayatına hazırlanmaları için teorik eğitimlerinin beraberinde yerinde eğitim almalarına da büyük önem verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Alkan, dünya ölçeğinde iş yapan Cazgır A.Ş’nin Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Kaynak Teknolojisi Programı’ndan mezun olan öğrencileri istihdam etmesinin üniversite ve Çorum için çok önemli olduğunun altını çizdi. Atılan bu adımların üniversite açısından istihdama ek olarak üniversite-sanayi-sektör işbirliğinin de somut örneklerinden birisi olduğunu Anlatan Alkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her ilde bir üniversite kurarken, üniversitelerin bulundukları bölgeye her anlamda katkı sağlamaların önemine değindiğini belirterek, Hitit Üniversitesi’nin de bulunduğu topluma yarar sağlama düşüncesiyle hareket ettiğini vurguladı.
Sahip olduğu ileri teknolojiyle dünya kalitesi standartlarında hizmet veren Cazgır A.Ş’nin Çorum sanayisinin dünya pazarına tanıtılmasında da önemli bir işleve sahip olduğunu dile getiren Prof. Dr. Alkan, vermiş olduğu desteklerden dolayı Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Cazgır’a teşekkür ederek şahsında tüm Cazgır A.Ş çalışanlarına başarılar diledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cazgır A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Cazgır da kapılarının her zaman Hitit Üniversitesi’ne açık olduğunu ifade ederek bölgeye, ülkeye büyük katkılar sağlayacak olan gençlerin yetiştirilmesinde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim