Çorum Belediyesi Prof. DR. Hayreddin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapılan açılış törenine İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Kadir Songüt ve okul müdürleri katıldılar.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Okul Müdürü Hayri Yıldırım ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Kadir Songüt’ün konuşmalarından sonra söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, böyle bir faaliyetin ilimizde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İki haftalık kurs süresinde kendinizi daha geliştirmiş, farkındalıklar kazanmış olacağına inanıyorum. Özellikle içinde bulunduğumuz 15 Temmuz Haftası münasebetiyle ülkemiz için sabırla çalışacağız. Sonuçta takdir edecek olan, başarıyı verecek olan rabbimizdir. Bu faaliyet için Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüze ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sizlere başarılar diliyorum” dedi.

15 farklı ilden Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. ve 11. sınıflarından 53 öğrencinin katıldığı ve 21 Temmuz’a kadar sürecek olan 2017 yaz eğitimi etkinlikleri kapsamında; Kur’an-ı Kerim, Kur’an-ı Kerim’i Anlamaya Giriş, Hadis Okumaları, Fıkhi Meseleler, Hitabet ve Mesleki Uygulama, İslam Ahlakı dersleri yanında, Hüsnü Hat, Dini Musiki, Drama ve Forum etkinleri, kültürel ve sportif etkinlikler, hafta sonu gezi ve piknik etkinlileri yapılacak.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim