Açıklamasında, “Ortaöğretime geçiş sınav sistemine karşı öğrencilerimize, çocuklarımıza sahip çıkmanın tam zamanıdır” diyen Gül, TEOG sınavı sonrası getirilecek olan sisteme karşı durmaya devam edeceklerini söyledi.

Gül, konu ile ilgili yayınladığı açıklamasında şunları kaydetti:

“Aylardır, çocuklarımızın ve öğrencilerimizin geleceğini geri alınamayacak şekilde olumsuz etkileyecek bir konuya dair, TEOG sonrası getirilecek yeni sisteme karşı kamuoyunu bilgilendirme faaliyetleri yürütüyor ve mücadele ediyoruz.

2 Haziran tarihinde yapılacak ortaöğretime yerleştirme sınavına sayılı günler kala biz eğitimcilerin ve velilerin kaygılarını giderici bir adım atılmadığı gibi sınav harici adrese dayalı yerleştirme ile ilgili de belirsizlik ortada durmaktadır. En son belirlenen adrese dayalı yerleştirme kapsamındaki Anadolu Lisesi türündeki okulların 9. sınıflarının kontenjanlarının düşürülmesi de oldukça düşündürücüdür. Anadolu Liselerinin kontenjanları düşürülmesi öğrenci ve veliler tarafından MEB’ in beklentisi oranında tercih edilmeyen İmam Hatip Liselerine ve Meslek Liselerine ya da özel okullara gitmek çaresizliği, zorunluluğu, seçeneksizliği ile karşı karşıya bırakılma durumunu dayatmaktadır. Kaldı ki eğitim öğretim yılının son günleri olmasına rağmen henüz Ortaöğretime Yerleştirme Kılavuzu da yayınlanmamıştır.

Eğitim Sen olarak tüm öğretmenlerimize ve velilerimize ayrı ayrı mektup göndererek çocuklarımızın bilimsel, laik, parasız ve nitelikli eğitim hakkı için, istemedikleri halde siyasi iktidarın zorunlu bıraktığı okullara, ya da binlerce Lira ödeyerek özel okullara gitmek zorunda bırakılmamaları için “Ortaöğretime Geçiş Sınav Sistemine Karşı Öğrencilerimize, Çocuklarımıza Sahip Çıkmanın Tam Zamanıdır!” diyerek yapılacak mücadeleyi birlikte yürütme çağrımızı iletiyoruz.

Öğretmenim; çocuklarımızın, öğrencilerimizin gözlerindeki ışığın sönmemesi, aydınlık yarınlara, eşit ve özgür bir Türkiye’de gülümseyebilmeleri için şimdi söz bizde. Çocuklarımızı bu karanlığa ve bilinmezliğe teslim etmeyecek, yarınlarının güvencesi olacağız. Değerli velilerimiz, her türlü demokratik tepki ve talebinizi, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine e-mail, fax, telefon gibi araçlarla iletebilir, Eğitim Sen olarak yapacağımız etkinliklerde sesimize ses katabilirsiniz. El üstünde tuttuğumuz, üzerine titrediğimiz çocuklarımız için hiç değilse bu kadarını yapabiliriz, yapmak zorundayız. Birlikte başarabiliriz.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim