Atatürk Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda öğretmenlere yönelik yapılan seminer ile başlayan proje açılışında bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, günümüzde çevre sorunlarının herkesi etkilediğini, önemli olanın hasta olmadan çaresine bakmak olduğunu belirterek, öncelikle kaynakların dikkatli kullanması gerektiğini ifade etti. Ülkede su kaynaklarının kısıtlı olmasına rağmen suyun israf edildiğini belirten Büyük, İslam’ın abdest alırken bile israf edilmemesi gerektiğini emrettiğini söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ortaklığında yürütülen “İklim Değişikliği Farkındalık Geliştirme Projesinde” Çorum’un da yer almasının memnuniyet verici olduğunu anlatan Büyük, projenin öğrencilere farkındalık kazandırma noktasında çok şey katacağına inandığını kaydetti.
Proje koordinatörü Doç. Dr. Mükerrem Şahin’de yaptığı konuşmada; projenin işleyişi, geliştirdikleri materyaller ve planladıkları etkinlikler hakkında bilgi verdi. İlk Etap ta 18 ilde çalışma yapacaklarını belirten Şahin, “İklim Değişikliği Farkındalık Geliştirme Projesi” ile tüketim alışkanlıklarını değiştirerek toplumsal farkındalık oluşturmak istediklerini vurguladı.
İki gün sürecek çalışmada, ilk gün 12 okuldan toplamda 80 öğretmene proje yürütücüleri tarafından “İklim Değişikliği ve Uyum” konulu eğitim semineri verileceğini anlatan Şahin, daha sonra belirlenen anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerimizden üçer okulda öğrencilerimize yönelik pedagojik sunum yapılacağını ifade etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim