Ziyarette, ÇORİMDER Başkanı ve ÖNDER Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Boyraz ve yönetim kurulu üyeleri ve öğrenciler hazır bulundu.

ÇORİMDER Başkanı ve ÖNDER Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Boyraz, Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs salgını nedeniyle eğitimde yaşanan sıkıntılardan dolayı bu yıl okullarda yapmayı planladıkları sosyal etkinliklerin bir çoğunu ertelemek zorunda kaldıklarını, yaptıkları dernek faaliyetlerini ise fiziki mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun olarak yerine getirdiklerini söyledi.

Dernek olarak öğrencilere yaptıkları katkılardan bahseden Boyraz, ihtiyacı olan birçok öğrencinin İmam Hatip mezunlarının katkıları ile ihtiyaçlarının karşılandığını ifade etti.

ÇORİMDER’in çalışmalarını takdir ve ilgi ile takip ettiklerini belirten Sarı, derneğin okullarda yapacağı sosyal faaliyetler ve kültürel çalışmalara Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ortak olacaklarını ve yapılacak projelere imza atmaktan memnuniyet duyacağını kaydetti.

Çorum’da Pazartesi gününde itibaren 32 anaokulu ve 163 İlkokulun 2020-2021 Eğitim ve Öğretime başladığını açıklayan Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, “İlkokullarda yüz yüze eğitim programına katılım oranının yüzde 70-80, bu oran anaokullarında % 45, taşımalı eğitimde ise yüzde 55 oranındadır. Çorum’daki bu katılım oranı Türkiye ortalamasının üzerindedir” dedi.

Korona virüs salgınından korunmanın en önemli faktörlerden birisinin tedbirlere uymak olduğunun altını çizen Sarı, büyük bir vaka artışı yaşanmadığı sürece 8 ve 12 sınıfların zamanında öğretime başlayacağını söyledi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim