Hitit Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, yazılımı gerçekleştiren personelin, öğrencilere ve öğretim elemanlarına daha iyi hizmet vermek adına, kendilerine ulaşan her türlü görüş ve önerileri azami ölçüde dikkate alarak, gerekli yenileme ve güncelleme çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürdüğü ifade edildi.

Sistem üzerinde yapılan son iyileştirme ve düzenlemelerle öğrencilerin sisteme hızlı giriş yapmaları, sistem üzerinden kayıtlarını gerçekleştirmeleri, ders anketlerini doldurmaları ve diğer öğrencilik hizmetlerini almalarının mümkün hale geldiğinin ifade edildiği açıklamada, sistemi kullananlar üzerine yapılan istatistiki verilere göre, öğrencilerin %87 gibi büyük bir kısmının, sisteme mobil telefonlar üzerinden giriş yaptığı belirtildi. Öğrencilerin sisteme her türlü mobil cihaz üzerinden diledikleri zaman ve mekânda sorunsuz bir şekilde girebilmeleri için çalışmaların bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da artarak devam edeceğinin belirtildiği açıklamada, Şu anda öğrencilerin android ve IOS mobil yazılımlar üzerinden rahatlıkla sınav sonuçlarına ulaşabildiği kaydedildi.

Açıklamada şöyle denildi: “HUBİS otomasyon sistemimize oldukça yoğun bir giriş söz konusu olup; sadece 01-12 Ocak 2018 tarihleri arasında 12 gün içerisinde sistemde 3.837.263 sayfa gösterimi ve günlük 30.000-40.000 arasında oturum açma gerçekleşmiştir. Sisteme erişim ve görüntüleme hızı yoğun zamanlarda ortalama 2,99 saniyede, sunucuların isteklere cevap verme süresi ise 0,33 saniye gibi çok kısa sürede gerçekleşmektedir”(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim