Kaleli Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’ndan bir grup öğrenci, Hayat Grubu’na bağlı Hayat Kağıt, Hayat Ambalaj ve Hayat Şırınga fabrikalarını gezdi.
Teknik geziye, Yurt Müdürü İsmail Tuncel nezaret etti.
Hayat Kağıt Fabrikası Genel Müdürü Aydın Armağan’ın eşlik ettiği gezide öğrencilere Hayat Kağıt İşletme mühendisi Ferhat Bolat tanıtıcı ve açıklayıcı bilgiler vererek , “kağıt” üretimi hakkında öğrencileri bilgilendirdi.
Öğrenciler, Hayat Şırınga İşletme Sorumlusu Hakan Kazancı ve Makine Mühendisi Sami Alagöz tarafından verilen bilgiler ışığında “Şırınga ve Steril Eldiven” üretimi hakkında da bilgi sahibi oldular. Üretim aşamalarını dikkatli bir şekilde inceleyen öğrenciler düzenlenen organizasyon nedeniyle memnuniyetlerini ifade ettiler.
Yurt Müdürü İsmail Tuncel, teknik gezi ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken, üniversite eğitiminin, bireyin eğitim hayatındaki en önemli dönemlerin başında geldiğini ifade ederek, “Bireylerin hayatlarını devam ettirecekleri meslekler hakkında, kendilerini geliştirdikleri eğitim, buralarda verilmektedir. Ancak okulundaki aldığı teorik bilgi ile sektörel olarak dışarıda uygulanan pratik bilgileri arasında kısmi olarak farklılıklar göstermektedir.” dedi.
Bu yönüyle teknik gezileri çok önemsediklerini vurgulayan Tuncel, “Kurumların bir görevi de; eğitimini üstlendiği öğrencilerin sektör ile entegresini sağlamak ve sektörün mutfağında neler olup bitiyor diye göstermek olduğuna inanıyor ve bu amaçla bir nevi gençleri mezuniyet sonrası hayata hazırlama görevimizin olduğunu da düşünüyoruz.” diye konuştu.




Editör: TE Bilisim